Με ταχείς ρυθμούς προχωράει το έργο της αστικής ανάπλασης του Ελληνικού, που αποτελεί το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, σύμφωνα με όσα ανέφερε η Κωνσταντίνα Καρατοπούζη, Chief Operating Officer (COO) της Lamda Development. Όπως ανέφερε η κα.Καρατοπούζη σε παρέμβαση της στη διάρκεια των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ 2021, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες αναθέσεις και μελέτες για μεγάλα έργα, όπως εκείνο της Marina Tower – του υψηλότερου παραθαλάσσιου πύργου στη Μεσόγειο, καθώς και των εμπορικών κέντρων στη Marina Galleria.

Επιπλέον, στα μέσα Δεκεμβρίου 2021, παραδόθηκε στο κοινό το «Experience Park», έκτασης 70 στρεμμάτων, το πρώτο μέρος του Μητροπολιτικού Πάρκου, που στην ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στην Ευρώπη.

Αναφορικά με το οικιστικό πρόγραμμα της ανάπλασης του Ελληνικού, οι προπωλήσεις για τις βίλες και τον Πύργο ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, ενώ καταγράφηκε μεγάλο ενδιαφέρον και για το Vouliagmenis Mall.

Τα top picks των «πολύ» νοτίων προαστίων για καφέ, ποτό και dining

Όπως έχει ανακοινωθεί, το εκτιμώμενο ύψος της επένδυσης για την ανάπτυξη του Vouliagmenis Mall κυμαίνεται μεταξύ 335 και 410 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με την συμφωνία που έχει συναφθεί με τον όμιλο Fourlis, για την ανάπτυξη του εμπορικού πάρκου λιανικής (retail park), μεγέθους 30.000 τ.μ., ο όμιλος Fourlis θα αναλάβει την υλοποίηση της επένδυσης, συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Σε εξέλιξη, όπως είπε η COO της Lamda Development, βρίσκεται και ο διαγωνισμός για τα έργα υποδομών που θα έχουν όφελος και στους γειτονικούς δήμους. Το συγκεκριμένο έργο, εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Μαρτίου 2022.

«Όραμά μας είναι η επένδυση στο Ελληνικό να έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα -και ήδη στη Lamda Developemnt εργάζονται περισσότεροι από 500 άνθρωποι. Δίνουμε σημασία στην πολιτική προμηθειών. Στόχος μας είναι να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες λύσεις, πάντα με διαφανείς διαδικασίες»

Το Ελληνικό δεν αποτελεί μόνο ένα μεγάλο έργο πράσινης ανάπτυξης, αλλά ένα όραμα που όλη η ομάδα θέλει να έχει συμπαραστάτη τον κόσμο και την επενδυτική κοινότητα, πρόσθεσε.