Αν σας έλεγαν να δώσετε 5 ευρώ και 30 λεπτά για να φάτε ένα σουβλάκι, ένα τυλιχτό, για να είμαστε πιο ακριβείς και να μη μας βρίζετε μετά στα σχόλια, το πιο πιθανό είναι πως…θα μας βρίζατε ακόμα κι αν το είχαμε πει σωστά. Εδώ γκρινιάζουν όλοι για κοντά έναν χρόνο για το ότι δεν βρίσκουν πουθενά σουβλάκι με κάτω από 3 ευρώ και εμείς οι κουζουλοί μιλάμε για 5.3 ευρώ;

Κι όμως, δεν κουζουλαθήκαμε εμείς, αλλά κουζουλάθηκαν στο Ηράκλειο, στον Άγιο Ιωάννη Κνωσού, όπου κάνουν το μεγαλύτερο σουβλάκι στην Ελλάδα και με διαφορά από τον δεύτερο, τουλάχιστον με βάση όσα σουβλατζίδικα γνωρίζουμε εξ ακοής ή εξ εμπειρίας.

Πρόκειται για το ψητοπωλείο-εστιατόριο Λεωφόρος στο Ηράκλειο, μια περιοχή της Ελλάδας που ούτως ή άλλως φημίζεται για τα σουβλατζίδικα της που κάνουν ογκώδη, θηριώδη, θα λέγαμε, τυλιχτά. Οπότε, μάλλον ο τίτλος μας θα έπρεπε να είναι «το μεγαλύτερο στην Ελλάδα με εξαίρεση τα υπόλοιπα στο Ηράκλειο».

Μάλιστα, σήμερα είναι η καταλληλότερη μέρα, μιας και το μαγαζί έχτισε τον μύθο του επειδή κάποια στιγμή πριν 1-2 χρόνια αποφάσισε να φτιάξει ένα ειδικό σουβλάκι και να το ονομάσει «μπουκέτο», ειδικά για την γιορτή των ερωτευμένων, επειδή μοιάζει με μπουκέτο λουλουδιών.

Κανονικό, XL σουβλάκι, σκεπαστή-έπος, θρακόψωμο

Το συγκεκριμένο βέβαια δεν είναι το σουβλάκι το κανονικό, οπότε εικάζουμε πως η τιμή του θα πιάνει το 20άρικο, αφού χρειάζονται δύο άτομα και τέσσερα χέρια για να το κρατήσουν. Μπορείς να μείνεις στο κανονικό που μια χαρά θα σε χορτάσει, αφού η πίτα είναι μεγάλη και την γεμίζει τόσο που άνετα αυτός ο γύρος αντιστοιχεί σε μια ολόκληρη μερίδα γύρου με πατάτες. Μπορεί να φαίνεται ακριβό για ένα, αλλά αν σε χορταίνει τόσο, μάλλον είναι value for money.

Κοιτώντας το μενού, βλέπουμε και επιλογή για τυλιχτό XL στα 9.30 ευρώ, οπότε κάπως έχουμε μπερδευτεί για το πόσο μεγάλο μπορεί να γίνει εν τέλει. Ό,τι και να ισχύει όμως, το μάτι χορταίνει, δύο άτομα χορταίνουν για πλάκα, ας μην το πολυψειρίζουμε.

Στο συγκεκριμένο σουβλατζίδικο βλέπουμε και άλλα εντυπωσιακά, στο μάτι, προϊόντα. Κατ’ αρχάς, αν σου βάλει αραβική πίτα αντί για την κανονική, την αφράτη, έχει χώρο να στο γεμίσει περισσότερο. Έχει επίσης μια πολύ μπαμπάτσικη σκεπαστή και ένα θρακόψωμο.