Στέκι της νεολαίας και όχι μόνο, είναι γεγονός ότι τα τραπεζάκια του μουσικού καφενείου Ο Παππούς είναι πάντα γεμάτα από νωρίς το μεσημέρι. Εκεί θα δεις μεσήλικoυς δικηγόρους, αστές διανοούμενες, φοιτήτριες και φοιτητές, ανθρώπους από το χώρο των ΜΜΕ και του Πολιτισμού.

Το μαγαζί στο εσωτερικό του είναι μικρό και ατμοσφαιρικό, αλλά ο κόσμος που συρρέει εκεί κάθεται και στο εξωτερικό του δίνοντας στη Φειδίου ένα χαρούμενο τόνο τα βράδια.

Εκεί θα δεις και την ταμπέλα που γράφει επάνω «Πιάνο ουζερί ο Παππούς» και φανερώνει το παρελθόν των ιδιοκτητών του, καθώς έτσι λεγόταν το πρώτο μαγαζί που δημιούργησε η οικογένεια στα μέσα της δεκαετίας του ‘80 στην Πεύκη και αργότερα μετακόμισε στο κέντρο.

Πραγματικά το συγκεκριμένο στέκι είναι το ιδανικό αν θέλεις να περάσεις ένα βράδυ ή και ένα μεσημέρι με καλό φαγητό και παρέα, μιας και όλοι στον Παππού γίνονται μία χαρούμενη παρέα.

Για μεζέ που θα συνοδέψει το κρασί σου ο ντάκος, τα κεφτεδάκια και οι πατάτες baby θα σε αποζημιώσουν, αλλά και τα μανιτάρια είναι εξίσου γευστικά.

Ο Παππούς εξωτερικό

Πάμε τώρα και στα ποτά… Μπορείς να πιεις το ποτό της αρεσκείας σου, αλλά εμείς ξεχωρίσαμε το κόκκινο βιολογικό κρασί που είναι γλυκόπιοτο και δεν προκαλεί πονοκέφαλο ή παρενέργειες όσο και αν πιεις (δοκιμασμένο και εγγυημένο).

Όσο για τη μουσική; Τα μεσημέρια κυρίως τζαζ ήχοι, ενώ τα βράδια πολλές φορές έχει πολύ ενδιαφέροντα live με μία μεγάλη γκάμα μουσικών ήχων, από ρεμπέτικα, παλιά λαΐκά, αλλά και δημοτικά σε σύγχρονες εκτελέσεις, κάποιες φορές και πιο ροκ μπάντες.

Και αν ξεσηκωθείς από τα τέλια, μπορείς να χορέψεις στη μικρή αυτοσχέδια πίστα που βρίσκεται στο κέντρο του μαγαζιού.

Ο Παππούς δεν είναι τυχαία ένα από τα δημοφιλέστερα και ιστορικά στέκια του κέντρου της Αθήνας για αυτό έλα στον Παππού και μην πας αλλού…

Ο Παππούς ποτό και μουσική

Ο Παππούς
Φειδίου 2, τηλέφωνο: 694 927 3188