Να μας συμπαθάνε ορισμένοι μαγαζάτορες, αλλά νομίζουν πως ξέρουν να φτιάχνουν κεμπάπ ή ότι πουλάνε καλό τέτοιο. Αυτή η τέχνη δεν είναι για όλους, δεν είναι για πολλούς. Το πραγματικά «ουάου» κεμπάπ δεν το βρίσκεις εύκολα. Κι όταν το βρεις, το φυλακίζεις για πάντα στην καρδιά σου και θες να το γεύεσαι όσο πιο συχνά μπορείς.

Ευτυχώς εν Αθήναις είμαστε ευλογημένοι στο εν λόγω κομμάτι. Θα βρεις μαστοριά, θα βρεις αυτό που ψάχνεις. Έχουμε τις κατάλληλες διευθύνσεις για σένα που είσαι φαν του είδους. Μια δοκιμή θα σε πείσει. Για πάντα!

Τα πιο… τούμπανο κεμπάπ εν Αθήναις

Τόμας

‘Ένα όνομα, μια μεγάλη ιστορία. Καταφτάνουν από κάθε γωνιά της πρωτεύουσας στο Νέο Κόσμο για να γευτούν αυτό το φημισμένο κεμπάπ που κουβαλάει την αρμένικη παράδοση. Το έχουν ανακαλύψει και οι τουρίστες, οπότε οι ουρές είναι ο κανόνας.

Κρέας, ντομάτα, κρεμμύδι, φρεσκοψημένη πίτα. Ούτε μπαχαρικά ούτε τίποτα. Το μυστικό για αυτή τη θεία γεύση κρύβεται στην απλότητα, στην εκλεκτή πρώτη ύλη και στο χειροποίητο.

Μήτρου Σαρκουδίνου 49,  Νέος Κόσμος

κεμπάπ

Σέρκος

O Πειραιάς έχει μερικά καινούρια μαγαζιά που (μας) αρέσουν πολύ. Αλλά μην απαρνιόμαστε την παράδοση. Ο Σέρκος είναι κλασική αξία. Πιο δυνατός από το χρόνο που περνά, μια αγαπημένη συνήθεια που περνά από γενιά σε γενιά, καμάρι της Κοκκινιάς.

Το κεμπάπ του, με την πρώτη μπουκιά, σε κάνει να αναφωνείς «ναι, ρε φίλε» – όταν σταματήσεις να μουγκρίζεις από ευτυχία. Αφράτο και με γεύση που σου μένει για ώρα στο στόμα, στο μυαλό… Κι εδώ οι αρμένικες καταβολές είναι που σου «μιλάνε»…

Ίωνος Δραγούμη 39, Πειραιάς

κεμπάπ

Κυρ Αρίστος

Τα σμυρνέικα κεμπάπ ποιος σου τα `μαθε, να τα τρως και να δακρύζεις της καρδιάς μου ανθέ! Συγνώμη που «τσαλακώσαμε» ένα τόσο ωραίο τραγούδι, αλλά αυτά τα κεμπάπ το αξίζουν.

Η συνταγή ήρθε στο Παλαιό Φάληρο από τη Σμύρνη και σε κάνει να καταλαβαίνεις την ισχύ της παράδοσης, τη γνώση που είχαν οι παλιοί.

Ζησιμοπούλου 96, Παλαιό Φάληρο

κεμπάπ

Hayat

Το όνομα του μαγαζιού στα τουρκικά σημαίνει «ζωή». Έλα να νιώσεις πώς είναι η ζωή – σου προτείνουμε εμείς!

Ένα αυθεντικό κουρδικό εστιατόριο που σερβίρει εκπληκτικό κεμπάπ από αρνίσιο κιμά. Πικάντικο και ζουμερό, λιώνει στο στόμα.

Ιπποκράτους 78, Εξάρχεια

κεμπάπ

Το Ρόδι

Γεύσεις υπέροχες και ένα κεμπάπ φτιαγμένο αριστοτεχνικά, με γνώση και μεράκι. Από την Αρμενία με αγάπη!

Από το 1970 στα πράγματα το Ρόδι, δεν πας τόσο μακριά στο χρόνο αν αυτό που σερβίρεις δεν είναι πρώτο πράγμα. Όπως εν προκειμένω, καλή ώρα.

Κρέοντος 163, Σεπόλια

κεμπάπ