Καισαριανή. Από τις πλέον παρεΐστικες περιοχές στην Αθήνα. Χωρίς τίποτα το «δήθεν», με τη δύναμη της απλότητας, της γνησιότητας. Λαϊκή, με την καλή την έννοια. Και συνυφασμένη με ωραία ταβερνάκια, μεζεδοπωλεία.

Ξέρεις πως εκεί θα βρεις μαγαζιά να φας και καλά και οικονομικά. Κάτι πολύτιμο, ακόμη περισσότερο τώρα, στης ακρίβειας τον καιρό. Κάναμε μια επιλογή από 7 μαγαζιά που εξηγούν στην πράξη το γιατί η Καισαριανή είναι η «βασίλισσα» των κρεατομεζέδων.

Καισαριανή μαγαζιά κρεατομεζέδες Αθήνα

Καισαριανή: Εδώ θα απολαύσεις κρεατοφαγία

Το κουτούκι του Καλλίνικου

Ξακουστό, κλασικό και με φανατικούς πελάτες. Ένα vintage μαγαζί με πολύ καλές τιμές που σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα με το που διαβαίνεις το κατώφλι του.

Σε περιμένουν εξαιρετικοί μεζέδες, εξαιρετικό φαγητό – τα ψητά του είναι θρυλικά. Και λίγο τσιπουράκι, και πολλή μουσική, τι άλλο θέλει η ψυχούλα για να ευφρανθεί;

Ηρώων Πολυτεχνείου 109, Καισαριανή

Αθήνα Καισαριανή κρεατομεζέδες

Τσομπανάκος

Κάποτε το έλεγαν «μυστικό», κάποτε. Πλέον το έχει μάθει όλος ο ντουνιάς! Και πώς να γινόταν αλλιώς; Η ποιότητα δεν κρύβεται, το καλό κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα.

Στέκι διασήμων, μια ματιά στο Instagram του δείχνει τι… παρέλαση γίνεται. Ο Τσομπανάκος φημίζεται ιδιαιτέρως για τα παϊδάκια του. «Φρούτα του δάσους», τα αποκαλούν συνθηματικά οι άνθρωποι του μαγαζιού. Υπέροχο. Όπως το κάθε τι εκεί μέσα. Ως και τζουκ μποξ έχουν…

Ανακρέοντος 2, Καισαριανή

Tο Καπλάνι

Αγαπημένο στέκι της περιοχής, έρχονται από όλη την Αθήνα για να γευτούν τα φημισμένα του πιάτα. Κρητική κουζίνα στα καλύτερα της, με την εκλεκτή πρώτη ύλη να κάνει τη διαφορά.

Αρνί οφτό, απάκι, γαμοπίλαφο με ζυγούρι, λουκάνικο προβατίνας, συκωταριά, ναι, μιλάμε όντως για μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία με πιάτα που έχουν ξεκάθαρο χαρακτήρα και γεύσεις. Γι’ αυτό και το Καπλάνι του σεφ Μανώλη Ρωμανάκη είναι σχεδόν πάντα γεμάτο.

Ευφρονίου 47, Καισαριανή

Βερή Μεζέ

Αυθεντικό κρητικό μεζεδοπωλείο που συνδυάζει ιδανικά φιλοξενία και νοστιμιά. Το αρνάκι τσιγαριαστό που σερβίρουν είναι λόγος να πηγαίνεις κάθε μέρα!

Και βέβαια, δεν είναι μόνο αυτό. Τα καλούδια έρχονται το ένα μετά το άλλο στο τραπέζι σου, οι ρακές είναι το απόλυτο και απαραίτητο συνοδευτικό.

Λεωφ. Εθν. Αντιστάσεως 73, Καισαριανή

Ρακάκι

Ακόμα ένα μαγαζί της περιοχής που αποτελεί ωδή στις νοστιμιές της Κρήτης. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στη μαγειρική έρχονται απευθείας από τη Μεγαλόνησο και όπως είναι λογικό, είναι το μυστικό για τα τόσο εύγεστα πιάτα, που δεν τα τσιγκουνεύονται – εδώ οι μερίδες είναι πάντα γενναίες.

Φιλόξενο και ζεστό περιβάλλον και τα κρέατα οι σεφ ξέρουν να τα αναδεικνύουν. Το αρνάκι αντικριστό με πατάτες φούρνου ξεχωρίζει από κάθε άποψη.

Μοσχονησίων 2, Καισαριανή

Κελάρι του Γάτου

Θες μεζεδάκια για να μοιραστεί όλη η παρέα; Θες καλοψημένο και πεντανόστιμο κρεατικό για κυρίως; Ο,τι λαχταράει η όρεξη σου, θα το βρεις σε αυτό το παραδοσιακό υπέροχο στέκι.

Σου προτείνουμε να πάρεις οπωσδήποτε τηγανιές, κοντοσούβλι, λουκάνικο γεμιστό στο φούρνο, τμπουρεκάκια γεμιστά με κοτόπουλο και σμυρναίικα σουτζουκάκια. Με όλα τα άλλα βεβαίως που θα ακουμπήσουν γλυκά γλυκά στο τραπέζι σου…

Μιχαήλ Καραολή 67-69, Καισαριανή

Αθήνα

Το Καλύβι του Βλάχου

Θυμίζει κουτούκι επαρχίας, με την έννοια των καθαρών γεύσεων, της φιλοξενίας, των χορταστικών μερίδων. Βγαλμένο από άλλη δεκαετία, αυτό το ταβερνάκι σε κάνει να νιώθεις δικός τους άνθρωπος.

Τα κρέατα είναι εξαιρετικά, ακριβώς επειδή προσέχουν πάρα μα πάρα πολύ από πού τα προμηθεύονται. Η βάση είναι αυτή. Μετά μιλάει η τεχνογνωσία…

Βρυούλων 51, Καισαριανή

Αθήνα