Σου είχα γράψει πριν μερικές ημέρες εδώ για την αλλαγή της περιοχής πέριξ της Πλατείας Καρύτση, δηλαδή τόσο πάνω στην πλατεία όσο και στους γύρω δρόμους, ιδίως στη Λέκκα. Και τώρα πάλι για Εδώ θα σου γράψω, απλά το Εδώ είναι το Εδώ Μπαρ, ένα από τα πιο φρέσκα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας.

Το Εδώ άνοιξε σε έναν χώρο όπου μέχρι πριν μερικούς μήνες βρισκόταν το Tall’s Toy, ένα μαγαζί με χρόνια πορείας που όμως κάπου στη διαδρομή δεν είχε ως χώρος να προσφέρει κάτι το έξτρα. Κι αυτό το κατάλαβα πηγαίνοντας το βράδυ του Σαββάτου στο Εδώ, όπου είδα έναν χώρο, μια διακόσμηση τρομερά ελκυστική.

Ας είμαστε ειλικρινείς, σε μια εποχή τεράστιας πληθώρας (σχωράτε μου το αδόκιμο), όπου μπορείς να βρεις ένα πολύ καλό μπαρ μέσα σε δευτερόλεπτα αν βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας – και όχι μόνο – οι άνθρωποι δεν έλκονται πια από τα κοκτέιλ ή κάποιο άλλο προϊόν. Υπάρχουν 500 μαγαζιά στην Αθήνα όπου θα πιεις πολύ καλά κοκτέιλ, έχει αναβαθμιστεί η αγορά σε αυτό.

Εδώ Μπαρ μουσική

Ούτε ο κόσμος είναι κάποιο θέλγητρο γιατί ακριβώς όλα τα μαγαζιά έχουν κόσμο, παντού θα συναντήσεις ωραίους ανθρώπους, παντού θα γοητευτείς και θα παίξει το μάτι σου.

Τι τραβάει τους ανθρώπους σήμερα σε ένα μαγαζί

Και για τη μουσική, πάλι το ίδιο ισχύει. Δεν είναι 2-3 αυτοί που έχουν καλό μουσικό γούστο και ξέρουν να ντύνουν σωστά το μαγαζί τους μουσικά, να επενδύουν με σωστή μουσική στην εμπειρία του πελάτη. Και σε αυτό υπάρχει μεγάλη αναβάθμιση στην Αθήνα και στην Ελλάδα.

Άρα, τι μένει να τραβήξει τον κόσμο; Η αισθητική του μαγαζιού. Θέλει ο πελάτης να δει κάτι που μπορεί να το κάνει στόρι στο Instagram και να εντυπωσιάσει. Να πάει κάπου και να φανεί ως πολύ ψαγμένος. Να δει έναν χώρο και να έχει ψηθεί τόσο πολύ μέσα του, ώστε όταν γυρίσει σπίτι να στείλει σε 4-5 φίλους ή στον γκόμενο/α για να πάνε σε αυτό το μπαρ και να πουλήσει λίγο μούρη ότι ξέρει, ότι είναι άνθρωπος του lifestyle, ότι διασκεδάζει.

Ε, στο Εδώ Μπαρ αυτό καλύπτεται στο απόλυτο. Έχει αισθητική που φέρνει σε σκοτεινά κλαμπ του Βερολίνου, σε house clubs της Αθήνας, γενικώς κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Από τις πιο μικρές λεπτομέρειες, όπως ο ανάποδος πίνακας στον έξω χώρο, μέχρι τις ροζ πινελιές στον τοίχο που δίνουν και μια ψιλοpunk εικόνα, το Εδώ Μπαρ είναι place to be.

μπαρ

Ούτως ή άλλως, εκεί στη στοά πίσω από την Παλιά Βουλή, όπου βρίσκεται η Δραχμή και το Φελιζόλ, υπάρχει ένας χαμούλης κάθε Παρασκευή και Σάββατο, με το Εδώ Μπαρ ήρθε να προστεθεί ακόμα ένας πόλος. Προς το παρόν, νομίζω ότι οι άνθρωποι πάνε εκεί γιατί περνάνε, θέλουν να κάτσουν στη Δραχμή, δε βρίσκουν χώρο και τους έλκει, αλλά σύντομα θα κάθονται στο Εδώ γιατί θέλουν να κάτσουν στο Εδώ.

Το μαγαζί ανοίγει μετά τις 20:00 και κάπου στις 22:00 έχει αρκετό κόσμο, οπότε αν δε σε ψήνει να κάνεις κράτηση, αν πας γύρω στις 21:00 θα βρεις σίγουρα κάπου να κάτσεις, είτε μέσα είτε έξω, και να πιάσεις τον χώρο σου για να ξέρεις ότι δε θα σε περικυκλώσουν άγνωστοι και θα μπορείς να χορέψεις.

Στο Εδώ Μπαρ έχει μια λίστα με 10 κοκτέιλ, αν δεν έχασα κάπου το μέτρημα. Τα signature του εννοώ, διότι κάνει και τα κλασικά. Σου συστήνω να πιεις το Strap On, το Cheri Lady και το Zombie with A Twist που κάνει.

Από τα μπαρ που η μουσική τους σε τραβάει

Αφήνω για το τέλος όμως το στοιχείο που μου άρεσε περισσότερο, δηλαδή τη μουσική. Ξέχασα να ρωτήσω το όνομα του dj κι αν θα είναι σταθερός εκεί κάθε Σάββατο, αλλά μου άρεσαν πολύ οι επιλογές του, γιατί ήταν τραγούδια pop από τις αρχές του 21ου αιώνα και από τα 10s, που κάπως τα έχουμε ψιλοξεχάσει και ψιλοϋποτιμήσει, όπως τα ακόλουθα δύο.

Όπως το έζησα, θεωρώ πως η μουσική, αν είναι αυτή κάθε φορά, είναι ο Νο1 λόγος για να πας στο Εδώ Μπαρ και να κάτσεις στον μέσα χώρο με την παρέα σου, να χορέψεις και να έχετε αυτό το βλέμμα που φέρνει τη νοσταλγία του πρόσφατου παρελθόντος.

Κάποια στιγμή γύρισα να πω στην παρέα μου ότι θα ήθελα να έχω σύντομα γενέθλια για να οργανώσω ένα πάρτι με όσους ανθρώπους θα ήθελα να περνάω τα βράδια μου και να βαϊμπάρουμε μαζί.

Οπότε, με φόβο πως το Σάββατο θα δυσκολευτώ πολύ να βρω σκαμπό να κάτσω, σου λέω να πας στο Εδώ Μπαρ. Τα λέμε εκεί στο Εδώ!