Το μόνο πρόβλημα, ευχάριστο το δίχως άλλο, όταν πρέπει να γράψεις για το Κουκάκι είναι ότι δεν ξέρεις τι να… πρωτογράψεις! Σαν κι αυτό, η Αθήνα δεν έχει άλλο. Μια ευλογημένη περιοχή που έχει πλήθος εξαιρετικών επιλογών σε φαγητό, ποτό, καφέ και πάει λέγοντας.

Είναι, λοιπόν, εξ ορισμού μια λίστα που αδικεί η παρακάτω. Το Κουκάκι έχει πολλά περισσότερα από 10 φοβερά και τρομερά spots, κάτι που το κατατάσσει ψηλά στην Αθήνα από αυτή την οπτική. Είναι βέβαια πια και άπιαστο, παραδομένο στον τουρισμό, με τα ενοίκια στον θεό.

Προσπαθήσαμε να κάνουμε μια επιλογή που να καλύπτει όσο το δυνατόν περισσότερα γούστα. Και γιατί όχι, θα επανέλθουμε μελλοντικά. Στο Κουκάκι άλλωστε, πας και ξαναπάς….

Κουκάκι μαγαζιά στην Αθήνα

Κουκάκι: 10 μαγαζιά που το κάνουν ξεχωριστό στην Αθήνα 

Μπέλ Ρέυ

Αγαπημένο στέκι. Που φημίζεται δικαίως για το brunch του, γενικώς για την ιδιαίτερη ρετρό αισθητική του και τη μοναδική του ατμόσφαιρα. Πολύ καλά και το κοκτέιλ.

Αλλά μάλλον πρέπει να το πούμε ως εξής και να τα… πούμε όλα: Δεν υπάρχει τίποτα το μέτριο εδώ. Όλα στο «όπως πρέπει». Και ακόμα καλύτερα.

Φαλήρου 88, Κουκάκι

Lotte

Γιατί να τρέχεις ως το Παρίσι όταν το… Παρίσι έχει έρθει στην Αθήνα; Γαλλική φινέτσα και στιλ, σε ένα μαγαζί που είναι σαν πίνακας ζωγραφικής.

Ένας vintage παραμυθένιος μικρόκοσμος για κάθε στιγμή της ημέρας. Μια αδυναμία παραπάνω την έχουμε στα γλυκά του Lotte και το λέμε δυνατά, αμαρτία ουκ έχουμε, είναι πειρασμός!

Τσάμη Καρατάσου 2, Κουκάκι

Morning Bar

Το καλό το μπαρ από το… πρωί (morning) φαίνεται! Κομψότητα και πρωτότυπες ιδέες συνυπάρχουν αρμονικά σε ένα μαγαζί που διάγει μια δεύτερη ζωη σε σχέση με όπως το πρωτομάθαμε, έχοντας επενδύσει στην εκλεκτή πρώτη ύλη, διδάσκοντας τη γοητεία της απλότητας.

Αποπνέει ανεπιτήδευτα έναν αέρα κλασικού, εδώ δεν σας περιμένουν πομπώδεις τίτλοι και «και καλά ψαγμένα». Εδώ μιλάει το γνήσιο, το ποιοτικό, το όπως παλιά.

Οδυσσέα Ανδρούτσου 36, Κουκάκι

Blame the Sun

Από τα πρώτα taprooms που είδε η Αθήνα, σταθερά σημείο αναφοράς για όσους βυνολάτρες εκεί έξω αναζητούν να απολαύσουν την μπίρα τους με τον τρόπο που πρέπει.

Με τα χρόνια έχει σχηματιστεί μια κοινότητα ανθρώπων, που έρχονται στο Blame the Sun επειδή το νιώθουν προέκταση του εαυτού τους. Ναι, τόσο οικείο μπορεί να σου γίνει…

Βεΐκου 60, Κουκάκι

Tuk Tuk

Μικροσκοπικό, αλλά… τεράστια σε όλα τα άλλα του. Μια φορά να φας από δω αρκεί για να γίνεις για πάντα φαν του ταϊλανδέζικου.

Μια φορά να πας εκεί, αρκεί για να περιμένεις την… επόμενη που θα ξαναπάς. Τόσο νόστιμο που θες να χειροκροτήσεις – κάντο!

Βεΐκου 40, Kουκάκι

Wine with Eleni

Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, τότε θα πετύχεις. Κλισέ; Μπορεί, αλλά τι να κάνουμε που ισχύει; Και το wine bar αυτό το συνοψίζει στο ακέραιο.

Φαίνεται πως έχει προσεχθεί κάθε λεπτομέρεια σε αυτό το μαγαζί, κάνει «μπαμ» η γνώση γύρω από το κρασί και τα «συμπαρομαρτούντα». Ένα παρκάκι, ένα ποτηράκι, φιλική ατμόσφαιρα και η ζωή είναι ωραία…

Μισαραλιώτου 20, Κουκάκι

Φούρνος Ρίζος Έλαια

Κάθε Χριστούγεννα γίνεται… παρέλαση από κόσμο που τρέχει να προμηθευτεί το φημισμένο πανετόνε – αφρός! Αναδιατυπώνουμε: Κάθε μέρα γίνεται… παρέλαση από κόσμο που τρέχει να προμηθευτεί τα καλούδια που παρασκευάζει αυτός ο εξαιρετικός φούρνος.

Ματρόζου 12, Κουκάκι

Tiki

Σημείο αναφοράς όχι μόνο στο Κουκάκι, αλλά σε ολόκληρη την Αθήνα. Ένα κοκτέιλ μπαρ που άνοιξε το δρόμο, που δημιούργησε σχολή.

Πόσοι και πόσοι έχουν περάσει τις πόρτες του, περνώντας υπέροχα. Πόσοι και πόσοι έχουν καταλάβει τι θα πει «πάρτι» εκεί μέσα…

Φαλήρου 15, Κουκάκι

Tarantino

Αν αγαπάς το μπέργκερ, τότε δεν χρειάζεται να σου πούμε… τίποτα περισσότερο. Αρκεί το όνομα: Tarantino. Ένα από τα τοπ μπεργκέραδικα στην Αθήνα – το μυστικό είναι στο μπιφτέκι. Μαζί βεβαίως με την τεχνογνωσία.

Δημητρακοπούλου 17, Κουκάκι

Django Gelato

Όσα νόμιζες πως ήξερες για το παγωτό αλλάζουν με το που δοκιμάζεις το πώς το φτιάχνουν στο Django. Ένα απόλυτο φυσικό προϊόν, χωρίς συντηρητικά και «χημείες».

Σε γεύσεις που ούτε καν φανταζόσουν, σε εμπειρίες γευστικές που δεν έχεις «περπατήσει» ποτέ ξανά…

Βεΐκου 15, Αθήνα