Κανονικά, ένα τέτοιο σουβλάκι σε μαγαζί που έχει αυτό το όνομα, δε θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει. Αλλά στα κοντά 35 χρόνια που κυκλοφορούμε στην Αθήνα, άντε να τα κάνουμε 25 γιατί τα πρώτα 10 είμαστε όλοι μας σκουπιδοφάγοι, δεν θυμόμαστε να έχουμε δει ξανά κάτι τέτοιο.

Η Αθήνα είναι μια πόλη που φημίζεται για την πληθώρα επιλογών της σε σουβλάκι, αλλά όχι για το μέγεθός τους. Ίσα ίσα που μερικά από τα πιο διαφημισμένα είναι σουβλατζίδικα που έχουν το μικρό μέγεθος πίτας, σου ρίχνουν ένα κεμπάπ, ντομάτα, κρεμμύδι, πάπρικα και τέλος. Τρανό παράδειγμα ο Λευτέρης.

Τυλιχτό στο μέγεθος αυτού που βλέπεις στην ακόλουθη φωτογραφία, δεν έχουμε συναντήσει πουθενά αλλού στην Αθήνα.

Τόσο μεγάλο σουβλάκι στην Αθήνα δεν έχεις ξαναδεί: Κοντράρει άνετα Θεσσαλονίκη και Κρήτη

Τέτοιο σουβλάκι σε κάνει να πιστεύεις στην ανωτερότητα του ανθρώπινου νου

Έχουμε δει στη Θεσσαλονίκη, έχουμε δει στην Κρήτη σε αφθονία, έχουμε δει διάσπαρτα στον Βόλο ή την Πάτρα, ήρθε η στιγμή για την Αθήνα να μπει στη μάχη.

Πρόκειται για το μαγαζί Σέσουλα Καλαμάκι, οπότε γι’ αυτό είναι πολύ λογικό αυτό το μέγεθος. Αφού τα βάζουν με τη σέσουλα οι άνθρωποι τα υλικά. Δεν το τσιγκουνεύονται. Τυλιχτά γίγας, έτσι τα ονομάζουν. Γίγας θα ήταν ένα επίπεδο πιο κάτω. Αυτό είναι Κινγκ Κονγκ σε μέγεθος.

Και πάντοτε σε κάτι τέτοια, το ζήτημα είναι αν υπάρχει παγίδα. Αν το σουβλάκι είναι έστω καλό, κάπως να αντεπεξέρχεται, να μην υπάρχει δυσαναλογία στην ποιότητα και την ποσότητα. Στη Σέσουλα δυσαναλογία δεν θα εντοπίσεις με τίποτα. Αναλογία, σίγουρα. Μπορεί όχι στο 100%, αλλά δύσκολα να μην βάλεις αυτό το τυλιχτό στην πρώτη τριάδα των αγαπημένων σου. Κι επειδή μόνος δεν παίζει να το φας, αλλά θα χρειαστείς κι ένα άτομο παρέα, και οι δύο θα το βάλετε στο top-3 σας. Με μπιφτέκι μοσχαρίσιο και κεμπάπ κοτόπουλο ειδικά.

Γενικώς, το τυλιχτό το έχουν εξελίξει πολύ εδώ. Εκτός από την κανονική πίτα, έχεις επιλογή για αραβική, σάντουιτς και κυπριακή, ενώ εκτός από τα κλασικά κρεατοειδή, υπάρχουν το σύγκλινο Μάνης, το μοσχαρίσιο λουκάνικο, τα φιλετίνια και το μπριζολοκάλαμο. Έχει και σκεπαστές, με τις γίγας να είναι πιο value for money από τις κανονικές, αφού με 2 ευρώ παραπάνω ξέρεις ότι θα χορτάσετε και με το παραπάνω δύο άνθρωποι.

Δεν έχουμε κάτι άλλο να σου γράψουμε. Τώρα αναλαμβάνει το στόμα σου και το στομάχι σου.

Αχιλλέως 119, Π. Φάληρο