Από τα αγαπημένα φαγητά των παιδικών μας χρόνων. Από αυτά που φυλάς στην καρδιά σου και με την πρώτη ευκαιρία αναζητάς. Η μπριζόλα είναι τα… πάντα όλα. Και τι χαρά όταν βρίσκουμε ένα μαγαζί που μας την προσφέρει όπως πρέπει – δεν είναι απλό μήτε δεδομένο. Ο «Καλοφαγάς», στα Βριλήσσια, έχει γι’ αυτό το λόγο τον αμέριστο σεβασμό και την απεριόριστη εκτίμησή μας.

Όταν τις προάλλες, εδώ στο Intronews, κάναμε ένα αφιέρωμα στο «πού βγαίνω» σε αυτήν την μάλλον «παρθένα» περιοχή στην Αθήνα, το πρώτο μαγαζί που μπήκε στη λίστα μας ήταν αυτό.

Στα Βριλήσσια θα βρεις ένα μέρος για να φας τρομερή μπριζόλα και τα καλοκαίρια είναι πάντα πιο νόστιμη

Η γοητεία του κλασικού, η αξία του διαχρονικού – από το 1970 μας σερβίρει, πάντα με την ίδια ποιότητα και τα ίδια αγνά ντόπια υλικά. Μπορεί να είναι γνωστός από παλιά και ως «Κοτσιδού» όμως το «Καλοφαγάς» μας φαίνεται πολύ πιο ταιριαστό, καθώς περιγράφει με τη μία τα γεγονότα.

Εδώ έρχεται για να το απολαύσεις. Για να φας νόστιμα, για να νιώσεις τη φιλοξενία, την αγάπη και την ευγένεια των ανθρώπων που δουλεύουν. Μια ολιστική εμπειρία.

Μπριζόλα οπωσδήποτε αλλά και πολλά ακόμη

Το best seller της ταβέρνας, η σπεσιαλιτέ του όλα αυτά τα χρόνια και αυτό που κάνει τον κόσμο να περιμένει πώς και πώς τη στιγμή που θα βρεθεί εκεί, είναι η ντόπια σταβλίσια μπριζόλα. Την σιτεύουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες, με γνώση και μεράκι, προκειμένου να γίνει όσο το δυνατόν πιο τρυφερή και νόστιμη.

Η σταβλίσια μπριζόλα (ξέρουμε πως συνήθως) είναι σκληρή. Όχι εδώ, όχι στον «Καλοφαγά» των Βριλησσίων. Εν προκειμένω συντελείται ένα… θαύμα που πραγματικά θα κάνεις δώρο στον εαυτό σου να το δοκιμάσεις.

Έρχεται σε σένα σε γενναία ποσότητα (από 600 γραμμάρια ως 1,2 κιλά), καλό είναι συνεπώς να έχεις κάνει «κράτει» στα ορεκτικά, όσο πεντανόστιμα και αν είναι και αυτά (από «αλοιφές» μέχρι κοντοσούβλι και λουκάνικα)! Ειδικά οι τηγανητές πατάτες, φρεσκοκομμένες και χειροποίητες, είναι το τέλειο συνοδευτικό.

Στα Βριλήσσια θα βρεις ένα μέρος για να φας τρομερή μπριζόλα και τα καλοκαίρια είναι πάντα πιο νόστιμη

Η μπριζόλα συνεπώς είναι το απόλυτο must αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν έχεις άλλες επιλογές top level. Μοσχαρίσιο φιλέτο, αρνίσια παϊδάκια, T-bone συνιστούν επίσης πιάτα που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις σε κάποια από τις επισκέψεις σου εκεί, καθώς το θεωρούμε δεδομένο, μια φορά να πας, θα… πας και θα ξαναπάς μετά!

Ένα hot spot γεύσης που θα το ζήσεις όπως πρέπει

Για όσους θέλουν, ορθώς, και λίγο… πρασινάδα στο τραπέζι τους καθώς και κάτι διαφορετικό, συστήνουμε την ωραιότατη σαλάτα «Καλοφαγάς» (ρόκα, σταφίδες, καρύδια, flakes μήλου, tagliata μοσχαρίσια & dressing μελιού)  ή την «Πολύχρωμη» (λόλα κόκκινη, λόλα πράσινη, φιλέτο πορτοκαλιού, κάσιους, κατίκι Δομοκού & dressing μελιού).

Και στο τέλος σερβίρεται ωραιότατο γλυκό για όποιον το επιθυμεί. Υποκλινόμαστε στη μηλόπιτα (με κρέμα μπαχαρικών, κομπόστα μήλου και crumble μπισκότου) καθώς και στο Coffee Crunch (τραγανή βάση φουντουκιού, παγωτό μόκα παναρισμένο με φουντούκι κροκάν και κρέμα καφέ).

Δεν θα μας πείραζε να μείνει για… πάντα η γεύση από αυτήν την μπριζόλα στο στόμα μας, αλλά ΟΚ, και ένα επιδόρπιο μια χαρά είναι για γκραν φινάλε!

Κοντολογίς: Αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και υψηλών προδιαγραφών πρώτες ύλες κάνουν τη διαφορά για ένα αυθεντικό steakhouse που κάνει hot spot τα Βριλήσσια, στα βόρεια προάστια! Σε περιμένει η πιο νόστιμη μπριζόλα που έχεις φάει ποτέ και να ξέρεις, τώρα το καλοκαίρι, για κάποιο λόγο είναι ακόμα πιο νόστιμη!

ΚΑΛΟΦΑΓΑΣ

Παλαιών Πατρών Γερμανού & Πλατεία 28ης Οκτωβρίου, Βριλήσσια

Δευ – Πεμ: 5:00 μμ – 12:30 πμ

Παρ – Σαβ: 12:30 μμ – 12:30 πμ

Κυριακή: 12:30 μμ – 5:30 μμ

Τηλ. Επικοινωνίας: 210-8040380