Μην λέμε ψέματα μεταξύ μας, δεν κάνει. Τα Βριλήσσια δεν είναι η περιοχή στην Αθήνα που σκέφτεσαι όταν εξετάζεις τις hype γειτονιές της πόλης, το πού «παίζει ωραία φάση» και τα σχετικά. Δεν είναι όμως και κάτι άδειο, στείρο. Κάθε άλλο…

Σε αυτό το ήρεμο, πράσινο και «απλωτό» προάστιο στα βόρεια της πρωτεύουσας, υπάρχουν μερικές εξαιρετικές επιλογές για καφέ, ποτό και φαγητό. Μαγαζιά που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από άλλα, πολύ πιο φημισμένα.

Είμαστε εδώ για να διορθώσουμε την αδικία για μια «παρθένα» περιοχή στην Αθήνα που όμως δεν στερείται προτάσεων για την έξοδό σου. Άνετο πάρκινγκ, δροσιά το καλοκαίρι (που έρχεται με βήμα γοργό) και ωραία μαγαζιά, μήπως το μέλλον ανήκει στα Βριλήσσια;

Η «παρθένα» περιοχή στην Αθήνα που πρέπει να βάλεις στις επιλογές σου για διασκέδαση - Είναι το μεθεπόμενο hit

Η πιο «παρθένα» περιοχή στην Αθήνα: 5 μαγαζιά για να περάσεις υπέροχα στα Βριλήσσια  

33 Squared

Σημείο αναφοράς για τα Βριλήσσια, ο κύριος λόγος που έρχονται οι περισσότεροι «ετεροδημότες» σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα.

Μια ολοκληρωμένη εμπειρία, με μερικά από τα καλύτερα κοκτέιλ που έχεις δοκιμάσει. Ένα «καθαρόαιμο» μπαρ που σε προσκαλεί να χαθείς σε cool vibes και ρυθμούς.

Αναλήψεως 4

Cibo

Επί της πλατείας Αναλήψεως για καφέ, brunch, φαγητό, γλυκό, ποτό ή κοκτέιλ, για τα πάντα όλα δηλαδή!

Το Cibo φημίζεται για την ιταλική του κουζίνα, ενώ διοργανώνει συχνά πυκνά και ωραία events με guest DJs να δίνουν το ρυθμό για κεφάτες καταστάσεις. Σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα, τα πιο ωραία πάρτι γίνονται «εδώ»…

Κονίτσης 29

Hobbs

Μια καφετέρια που πρώτα σε κερδίζει ως εικόνα (πανέμορφο και ξεχωριστό το ντιζάιν, «λαχταριστός» ο κήπος) και αμέσως μετά ως ποιότητα παρεχόμενων υπηρεσιών.

Όλα είναι στο «όπως πρέπει». Για να χαλαρώσεις, για να συζητήσεις με τους φίλους σου, για να διαβάσεις ένα βιβλιαράκι…

Μπορείς και να απολαύσεις πεντανόστιμα πιάτα, γενικά το Hobbs φωνάζει «στέκι» σε κάθε… τετραγωνικό εκατοστό του και δίνει το κάτι παραπάνω σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα.

Λεωφ. Πεντέλης 110

BarBara Que

Από τα καλύτερα μπέργκερ στα βόρεια προάστια. Βασικά, διορθώνουμε: Από τα καλύτερα μπέργκερ, όποια περιοχή στην Αθήνα και αν βάλεις δίπλα του να συγκριθεί.

Και δεν εξαντλείται εκεί η νοστιμιά του πράγματος, κάθε άλλο. Οι επιλογές του καταλόγου είναι κάτι παραπάνω από χορταστικές και με το που φύγεις θα σκέφτεσαι πότε θα… ξαναρθείς!

Η «παρθένα» περιοχή στην Αθήνα που πρέπει να βάλεις στις επιλογές σου για διασκέδαση - Είναι το μεθεπόμενο hit

Εθνικής Αντιστάσεως 27

Ταβέρνα Καλοφαγάς

Όνομα και πράγμα! Εδώ σε περιμένουν μόνο νοστιμιές. Μιλάμε άλλωστε για αξία κλασική στο χρόνο. Από το 1970 λειτουργεί η ταβέρνα, ενώ πολλοί την ξέρουν και  ως «Κοτσιδού».

Αδιαπραγμάτευτη ποιότητα και υψηλών προδιαγραφών πρώτες ύλες κάνουν τη διαφορά για ένα αυθεντικό steakhouse που κάνει τα Βριλήσσια μια ακόμα πιο… νόστιμη περιοχή στην Αθήνα. Οι κρεατοφάγοι βρίσκουν εκεί τον παράδεισό τους.

Παλαιών Πατρών Γερμανού 1