Στο μεγαλύτερο μέρος των 00s ήταν η περιοχή στην Αθήνα που έπρεπε να πας. Ως φοιτητής, ως 40-50άρης που ήθελες να σβήσεις ωραία και γλυκά τον άχθο της ημέρας, ως… οτιδήποτε. Ήταν στέκι, ήταν «φάση». Ήταν η Πανόρμου και ήταν καλά! Είναι ακόμη;

Η αλήθεια είναι πως στο σήμερα αναζητά τη χαμένη της αίγλη. Ψάχνει το βηματισμό της, ψάχνει να βρει θέση σε μια πόλη που γεννά το ένα hot spot μετά το άλλο – ο ανταγωνισμός πλέον είναι πολύ μεγάλος, το επίπεδο και οι απαιτήσεις έχουν ανεβεί πολύ.

Αυτό δεν σημαίνει πως η Πανόρμου δεν έχει τα δικά της «επιχειρήματα», τα δικά της μεγάλα «συν» για να σε πείσει να την προτιμήσεις για το ποτό σου, για την έξοδό σου. Να 6 μαγαζιά που θα σε ψήσουν να πας προς Αμπελόκηπους μεριά, ειδικά 1 εξ αυτών συνιστά το απόλυτο upgrade.

Πανόρμου: 6 μαγαζιά που κρατάνε ακόμα ψηλά αυτήν την περιοχή στην Αθήνα

Deos

Μπορεί ένα μαγαζί από μόνο του να ανεβάσει μια ολόκληρη περιοχή στην Αθήνα; Ναι, αν είναι τόσο καλό όσο το Deos! Καλύτερη θέα δεν πρόκειται να βρεις πουθενά αλλού, όντως σε πιάνει… δέος.

Βέβαια δεν πας εκεί μόνο για να «χαθείς» σε αυτό που βλέπεις. Η κουζίνα του μαγαζιού είναι υψηλότατου level, με πιάτα και κοκτέιλ που θα φυλακίσεις για πάντα στην καρδιά σου.

Η περιοχή στην Αθήνα που αναζητά τις μεγάλες δόξες του παρελθόντος: Τα μαγαζιά που πάνε να την ανεβάσουν ξανά - Θα νιώσεις... deos

Στον 24ο και στον 25ο όροφο του Πύργου Απόλλων σε περιμένει μια εξαιρετική επιλογή από το πρωί ως το βράδυ για την έξοδό σου. Ένα από τα πιο ιδιαίτερα μέρη σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Η περιοχή στην Αθήνα που αναζητά τις μεγάλες δόξες του παρελθόντος: Τα μαγαζιά που πάνε να την ανεβάσουν ξανά - Θα νιώσεις... deos

Λουίζης Ριανκούρ 64

Sensimilia

Όμορφο; Τσεκ! Cosy; Τσεκ! Ένα από τα πλέον νεανικά μαγαζιά της Πανόρμου αλλά και γενικότερα της Αθήνας, έχεις την (ψευδ)αίσθηση πως δεν μπορείς να μπεις αν δεν έχεις… φοιτητικό πάσο.

Ειδικά Παρασκευή και Σάββατο βράδυ γίνεται το αδιαχώρητο, ενώ όλοι, μικροί και… λιγότερο μικροί, έχουν να λένε τα καλύτερα για τη μουσική, την ταράτσα και τα ωραία κοκτέιλ του Sensimilia.  

Δουκίσσης Πλακεντίας 129

My Hood

Όποια ώρα της μέρας και αν το επισκεφθείς, θα βρεις κάτι για σένα, κάτι που να σου αρέσει. Από τα πλέον γνωστά μαγαζιά σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα, ξεχωρίζει για την εμφάνιση και το περιεχόμενό του. Είναι μονίμως γεμάτο από κόσμο, προφανώς μόνο τυχαία δεν συμβαίνει αυτό.

Πανόρμου 16

Ursa Minor

Ένα all day μαγαζί που συνοψίζει την προσπάθεια της Πανόρμου να αποκτήσει ένα διαφορετικό, πιο σύγχρονο προφίλ. Για καφέ και brunch θα βρεις μερικές από τις καλύτερες δυνατές επιλογές σε ένα χώρο που ξεχωρίζει για το ντιζάιν και την αισθητική του.

Ursa Minor σημαίνει Μικρή Άρκτος και όντως, αυτό είναι ένα νέο… αστεράκι στον πλανήτη Πανόρμου – με μια… κρυφή αυλή-όνειρο!

Καρύστου 15

The Wee Dram

Αγαπημένο στέκι, σε κάνει να νιώθεις όμορφα με τη δύναμη που μόνο η οικειότητα έχει. Όλοι οι καλοί χωράνε, εδώ υπάρχει multinational και multicultural διάθεση, ενώ διοργανώνονται πληθώρα διαφορετικών event και parties.

Μια σκωτσέζικη παμπ που «ροκάρει» και δεν σου ζητάει τίποτα άλλο από το να είσαι ο εαυτός σου. Οι προσιτές τιμές, τα χαμόγελα και η φιλοξενία την κάνουν ακόμα πιο θελκτική ως επιλογή. Ο κατάλογος με τις μπίρες είναι γεμάτος εξαιρετικές επιλογές, ενώ δύσκολα θα αντισταθείς στα μπέργκερ του – και γιατί όχι παρακαλώ;

Κονοπισοπούλου 23

Πανορμίξ

Ένα all time classic ροκ μπαρ, γνήσιο και αυθεντικό. Είναι φιλόξενο, είναι ποιοτικό, μένει αναλλοίωτο στο χρόνο με την καλή την έννοια.

Η Πανόρμου είναι μια περιοχή στην Αθήνα συνυφασμένη με τα νιάτα. Το Πανορμίξ είναι ένας από τους βασικούς λόγους γι’ αυτό.

Αλέξη Παυλή 37