Δεν θυμάμαι να έχω συναντήσει ξανά σε άλλη πόλη αυτό που γίνεται στην Αθήνα. Όποια μεριά και να κοιτάς, ένα μπέργκερ θα το βρεις σίγουρα. Όπου και να περπατάς, σε όποιον δρόμο, νομοτελειακά μετά από 4-5 λεπτά θα εμφανιστεί μπροστά σου ένα μέρος για να φας μπέργκερ. Μα θα είναι αλυσίδα, μα συνοικιακό, οι επιλογές δε θα σου λείψουν.

Μόνο τους τελευταίους 4-5 μήνες έχουν ανοίξει στην Αθήνα 4 νέα μπεργκεράδικα. Τόσα, για την ακρίβεια, είναι αυτά που έχουν πέσει στα ραντάρ μας. Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα που δεν θυμόμαστε. Η 4άδα που ακολουθεί περιλαμβάνει δύο burger spots που άνοιξαν στο φινάλε του 2023 και 2 που άνοιξαν φτερά κάπου μετά τον Ιανουάριο.

4 νέα spots για μπέργκερ στην Αθήνα για να παραγγείλεις σήμερα κιόλας: Ζουμερά, χορταστικά, με super συνδυασμούς

Δες τι επικά μπέργκερ θα φας

Burger Road

Γιατί να το δοκιμάσεις: Γιατί έχει μια φανταστική signature sauce που ταιριάζει τέλεια με κάθε συνδυασμό στα μπέργκερ του και έχει σούπερ τιμές.

Τι σου προτείνουμε να φας: Το Double Trouble (brioche ψωμάκι με διπλό μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, χειροποίητη Burger Road sauce, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, iceberg & διπλό cheddar), το Bourbon (brioche ψωμάκι με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, χειροποίητη Burger Road sauce, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, iceberg, μπέικον, cheddar, onion rings & bourbon sauce), το BMC (μοσχαρίσιο μπιφτέκι με BR sauce, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, iceberg, τυρί cheddar, μανιτάρια α λα κρεμ, μπέικον και ρευστή σως cheddar σε brioche ψωμί) και το Blue Bacon (brioche ψωμάκι με μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, BR mayo, ψιλοκομμένο κρεμμύδι, iceberg, μπέικον & ρευστή ροκφόρ sauce). Να φας επίσης και τα chicken tenders, ειδικά τα smoked bourbon.

Πού: Παρασκευοπούλου 44, Περιστέρι

Space Bun Athens

Γιατί να το δοκιμάσεις: Γιατί έχει 5 επιλογές όλες κι όλες και μπορείς να τις φας με τη μία. Έχει και vegan μπέργκερ, αλλά και vegan carrot cake.

Τι σου προτείνουμε να φας: Όσα περισσότερα μπορείς.

Πού: Βασιλέως Παύλου 89, Βούλα

Crush Smashed Burgers

Γιατί να το δοκιμάσεις: Γιατί ο κιμάς του είναι αποκλειστικά dry aged και γιατί έχει μεγάλη ποικιλία στις τηγανητές πατάτες.

Τι σου προτείνουμε να φας: Το Crush Burger (με τριπλό ψωμάκι, διπλό μπέργκερ από 100% μοσχαρίσιο κιμά dry aged 20 ημερών, αγγούρι πίκλα χειροποίητο, κρεμμύδι, american cheese, iceberg & crush signature sauce), το Premium (με μπέργκερ από 100% μοσχαρίσιο κιμά dry aged 20 ημερών, κρεμμύδι, american cheese, μπέικον, iceberg, ντομάτα, αυγό τηγανητό & chipotle mayo) και το Smoked Pork (με πανσέτα καπνιστή, μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά dry aged 20 ημερών, αγγούρι πίκλα χειροποίητο, iceberg, καραμελωμένο κρεμμύδι & garlic mayo).

Πού: Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, Δάφνη

Koutsi Katsika Streetfood

Γιατί να το δοκιμάσεις: Γιατί έχει μπέργκερ σούπερ χορταστικά που τα βρίσκεις από 4 μέχρι 6 ευρώ και, ειλικρινά, δεν ξέρω πια που μπορείς να βρεις τόση πανδαισία γεύσης σήμερα που να κοστίζει μόνο 4 ή 5 ή 6 ευρώ.

Τι σου προτείνουμε να φας: Το Mushroom Melt (μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, διπλό cheddar, κρεμώδη μανιτάρια με τρούφα και cheddar), το Truffle (μπιφτέκι από 100% μοσχαρίσιο κιμά, γαλλικό κατσικίσιο τυρί, μπέικον, καραμελωμένα κρεμμύδια, truffle mayo) και το Tex Mex Vegan (rispy μπιφτέκι avocado με σπόρους καλαμποκιού, κρέμα guacamole, τηγανητά κρεμμύδια, sweet chilli sauce, iceberg, ντομάτα) από τα μπέργκερ.

Να φας όμως και τα Grilled Cheese σάντουιτς, όπως το Buffalo Style (ιπλό τραγανό πικάντικο χειροποίητο φιλέτο κοτόπουλο σε αφράτο ψωμάκι μπριός, asian coleslaw, sriracha mayo) και το Philly Cheese Steak (μοσχαρίσια φιλετάκια στο πλατώ σοταρισμένα με πιπεριές και κρεμμύδια σε αφράτο ψωμάκι villagio, τυρί Philadelphia, διπλό cheddar, secret sauce). Α, πάρε και γλυκό, τα τσούρος του.

Πού: Δοϊράνης 23, Καλλιθέα