Είναι η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αθήνας – 20.000 κάτοικοι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Έχει λαϊκό χαρακτήρα, ανοιχτή διάθεση και ταπεραμέντο. Είναι η Καλλιθέα και ποτέ δεν ήταν πιο ωραία. Έγινε viral με το… Scorpios είναι για σένα (ΠΑΜ!), αλλά το καλτ μαγαζί της Γράμμου 4 αποτελεί μέρος μόνο ενός εκλεκτού συνόλου.

Ανεβαίνει συνεχώς η Καλλιθέα. Εξελίσσεται, ομορφαίνει, εκσυγχρονίζεται. Δεν θα μας κάνει εντύπωση αν σε μερικά χρόνια από τώρα «φάει» το Κουκάκι ως the place to be. Μια γειτονιά γεμάτη ιδέες και δημιουργικές προτάσεις για την έξοδό σου.

Τοποθετημένη στρατηγικά ανάμεσα σε σημαντικές οδούς και λεωφόρους (Καλλιρρόης, Συγγρού, Αμφιθέας, Ποσειδώνος) και με άρτιο ρυμοτομικό σχέδιο (όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Θησέως), είναι μια περιοχή της Αθήνας που δεν μοιάζει με καμία άλλη.

Ένα από τα πολύ ωραία της πρωτεύουσας είναι οι εναλλαγές που έχει. H Καλλιθέα δεν ήταν μέχρι πρότινος αυτό που λέμε, προορισμός. Να, όμως, που έγινε. Με το σπαθί της. Σου παρουσιάζουμε 8 μαγαζιά που το καταδεικνύουν περίτρανα.  Θα μπορούσαμε άνετα να βάλουμε και 18 – επιφυλασσόμαστε για part 2…

περιοχή της Αθήνας

Καλλιθέα: 8 σούπερ μαγαζιά στην περιοχή της Αθήνας που γίνεται όλο και καλύτερη

Drunk Duck

Μια ιστορία που ξεκίνησε το 2016 και παγιώθηκε στο χώρο και στο χρόνο. Αυτή η… πιωμένη πάπια (όπως μεταφράζεται ο τίτλος) είναι από τις πιο αξιολάτρευτες που μπορείς να συναντήσεις.

Από τα μαγαζιά που έδωσαν τεράστια ώθηση σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας, πείθοντας πως ως σύνολο μπορεί να κοιτάξει πιο ψηλά. Ένα κοκτέιλ μπαρ που εντυπωσιάζει σε όλους τους τομείς.

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 134

Δέκα Ενάτου

Από τα καλύτερα brunch που μπορείς να πετύχεις. Ειδικά το γλυκό σκέλος του μενού είναι… απ’ αλλού. Υπάρχει κόσμος που… υποκλίνεται στο cheesecake με μέλι και κομπόστα βύσσινο, σήμα-κατατεθέν του μαγαζιού.

Ποιοτικότατα και τα σνακ, εξαιρετικά εύγευστα και τα κοκτέιλ. Από την ανατολή ως τη δύση (και πιο πέρα…) και σε έναν υπέροχο χώρο με ρετρό αισθητική, θα νιώσεις πως ένας πολύ καλός άνεμος σε έφερε ως εκεί πέρα…

Χαροκόπου 143

Momo

Από τα μαγαζιά που σύστησαν στους Αθηναίους του brunch, σε έναν υπέροχο χώρο, με μια αυλή βγαλμένη από πίνακα ζωγραφικής. Παρεΐστικο, με χαλαρό ύφος αλλά και προσεγμένο χαρακτήρα.

Μπέργκερ, μπάο μπαν, pancakes και τόσοι ακόμη πειρασμοί σε φωνάζουν και εσύ ενδίδεις – γιατί όχι παρακαλώ; Το Momo μόνο τυχαία δεν έγινε σημείο αναφοράς για την Καλλιθέα. Προτάσεις-κόλαση, η μία καλύτερη από την άλλη, φρέσκες, ευφάνταστες και μοναδικές.

Σαπφούς 95

Italus

Αll day στέκι για ό,τι λαχταράει η ψυχή σου, με τη δύναμη που μόνο το «άριστα ποιοτικά» διαθέτει. Το μέρος έχει νεανικό vibe, έχει άποψη, ξέρει τι θέλει και πώς να στο προσφέρει.

Είναι που είναι όλα πεντανόστιμα, έρχεται και το value for money στοιχείο να απογειώσει τη συνολική εμπειρία. Ένας ναός για foodies και φανατικούς των κοκτέιλ.

Ελευθερίου Βενιζέλου 104

Birmingham Beer House

Άλλοι θα την πουν μπιραρία, άλλοι την λένε gastro pub, όπως και να το πει κανείς, η ουσία είναι μία: Μιλάμε για ένα πανέμορφο μαγαζί με υψηλά ποιοτικά στάνταρ.

Το βαρύ βρετανικό ντιζάιν του χώρου κάνει ακόμα πιο επιβλητική την όλη εμπειρία. Στον κατάλογο ξεχωρίζει μια εκλεκτή λίστα με περισσότερες από 70 μπίρες από όλον τον κόσμο.

Το φαγητό είναι το ενδεδειγμένο για την περίσταση. Κότσι, Rib Eye, Bangers and Mash (λουκάνικα, αρακάς και πουρέ πατάτας), Fish n’ chips. Κι αυτά είναι κομμάτι μόνο ενός εν γένει φανταστικού μενού.

Λεωφ. Ελ. Βενιζέλου 365

Jardin All Day Stories

Jardin στα γαλλικά σημαίνει κήπος και εδώ έχουμε τον… κήπο της Εδέμ! Καταπράσινος και cozy, με χαλαρή ατμόσφαιρα και γευστικές εξάρσεις.

Από τα μαγαζιά που σου φτιάχνουν τη διάθεση, που θες να είσαι εκεί. Για να γευτείς «ομορφιές». Αλμυρά και γλυκά, ο κατάλογος είναι… παραδεισένιος. Δίπλα στο πάρκο του Νιάρχου, η ζωή ομορφαίνει για τα καλά…

Ναυάρχου Βότση 1

Warehouse Edge

Αν η Καλλιθέα έγινε τάση, το οφείλει ξεκάθαρα σε μαγαζιά όπως το Warehouse Edge. Εδώ έρχεσαι για να απολαύσεις το κρασί σου, το ποτό σου (συνοδεία νοστιμότατων πιάτων), για να επικοινωνήσεις με τους γύρω σου.

Μετά τη βόλτα στο «Νιάρχος» – και όχι μόνο βέβαια – είναι ό,τι καλύτερο για να «σβήσεις» γλυκά τη «φάση» σου. Ένα απολαυστικό μαγαζί που σε όποια περιοχή της Αθήνας και αν μπορούσες να το τηλεμεταφέρεις αυτούσιο, θα ‘ταν πάντα ένα success story – όπως τώρα.

Πεισίστρατου 4

Ραμόνα

Και last but not least, ένα θρυλικό μαγαζί. Από το 1968 «εδώ». Η απόδειξη πως η Καλλιθέα ήταν από πολύ παλιά μια περιοχή της Αθήνας που άξιζε να επισκεφθεί και ένας μη ντόπιος.

Τόσα χρόνια μετά το πρώτο της άνοιγμα, αυτή η ταβέρνα διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν αγαπητή από γενιά σε γενιά.

Ένα κουτούκι με μοναδική ατμόσφαιρα που δεν σταματά να σε εκπλήσσει. Νοστιμιά και καλές τιμές, φιλικότητα και χαμόγελο, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Μινώος 11-13