Δίπλα στη θάλασσα, δίπλα και στο κέντρο. Κοσμοπολίτικο, αλλά όχι «δήθεν». Αεράτο, αλλά όχι αφιλόξενο. Το Παλαιό Φάληρο είναι μια περιοχή στην Αθήνα που τα έχει όλα και συμφέρει. Και μας φωνάζει, μας καλεί…

Εδώ έχει πάντα ήλιο. ΟΚ, παντού στην Ελλάδα έχει «πάντα ήλιο», απλά εδώ σου φαίνεται πως έχει περισσότερο. Είναι επειδή ανοίγει το μάτι σου, ευφραίνεται η καρδιά σου. Και εγένετω φως! Βρήκαμε τα μαγαζιά που θα κάνουν αυτήν την περιοχή στην Αθήνα, το αγαπημένο σου μέρος για ηλιόλουστες «μάσες» και «ποτάρες».

Brunch, πίτσα, θαλασσινά, cocktails: Η must περιοχή στην Αθήνα για να απολαύσεις τον ήλιο - 8 μαγαζιά για όλα τα γούστα

Παλαιό Φάληρο: Η περιοχή στην Αθήνα που σε πλανεύει

Villa Grigio 46

Τι ωραία αυλή, τι φοβερό στιλ! Ένα μαγαζί προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια, από ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

Τα ποτά είναι εξαιρετικά, τα κοκτέιλ για σεμινάριο, η wine list ζηλευτά ενημερωμένη. Κι όλα αυτά μπορείς να τα συνδυάσεις με νόστιμα σνακ και πιάτα. Στην καρδιά του Παλαιού Φαλήρου, το ζεις όπως πρέπει…

Αγίου Αλεξάνδρου 46

Το Μικιό

Αυθεντική κρητική κουζίνα σε ένα μεζεδοπωλείο που έρχονται από όποια περιοχή στην Αθήνα μπορείς να φανταστείς – τόσο φημισμένο είναι.

Ντάκος, απάκι, χοχλιοί, πίτες, καλτσούνια και ρακή non stop συνθέτουν ένα σκηνικό απόλαυσης στο οποίο βρίσκουν όλοι χαρά, Κρητικοί ή μη. Αγνά υλικά, μαγειρεμένα πεντανόστιμα, η ευτυχία δεν είναι πάντα μόνο αυτό που περιμένουμε να ‘ρθει.

Αγίου Αλεξάνδρου 58

Ο Ιταλός

Σημείο αναφορά αυτόν τον 1,5 χρόνο που βρίσκεται μαζί μας, που μας ταΐζει ομορφιές από την Ιταλία. Η pinsa, δηλαδή η πίτσα με το λεπτό ζυμάρι, είναι η πρωταγωνίστρια του μαγαζιού, σε χορταίνει χωρίς να σε φουσκώνει.

Χειροποίητα ζυμαρικά έρχονται να σε κάνουν να πεις ακόμα περισσότερα… Mamma mia! Μια τέλεια εμπειρία ειδικά τώρα που έχει ανοίξει για τα καλά ο καιρός.

Αλκυόνης 16

Ψαράδες

Από τις τοπ ψαροταβέρνες εκεί έξω. Ψάξε σε όποια περιοχή της Αθήνας θες, δύσκολα θα βρεις καλύτερη. Γιατί ξέρει πολύ καλά το αντικείμενό της, φροντίζει να σου δίνει το ανώτερο δυνατό ποιοτικά, το φρεσκότατο.

Εδώ συνυπάρχουν αρμονικά το παραδοσιακό με το μοντέρνο, εδώ σε κερδίζει η φιλικότητα και μια εμπειρία που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Ζησιμοπούλου 52

Sin Burger

Δεν θα μπορούσαμε να μη βάλουμε και ένα μπεργκεράδικο στη λίστα μας, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για κάτι τόσο δυνατό, τόσο… αμαρτωλά ελκυστικό.

Οι ιδέες βρίσκουν τέλεια εφαρμογή και ο κόσμος έχει αγαπήσει ένα μαγαζί που ξέρει πως θα του δώσει τη νοστιμιά, το ξεχωριστό.

Αγίου Αλεξάνδρου 26

La Cantina Favela

Ένα λάτιν bar-restaurant, που θα σε ταξιδέψει απευθείας στη Λατινική Αμερική. Πολύχρωμο και ωραία πολύβουο, είναι ένα εξωτικό all day στέκι.

Υπάρχει λόγος που έχει γίνει ήδη στέκι. Για ποτό και φαγητό, θα σε κάνει να πεις πολλά «όλε»…

Ζησιμοπούλου 79, Παλαιό Φάληρο

Μπάμπης

Σημείο αναφοράς για όλους τους καλοφαγάδες εδώ και πάνω από 50 χρόνια. Δεν «βαστάς» τόσο στο χρόνο αν δεν ξέρεις πολύ καλά τη δουλειά σου.

Σε περιμένουν απλά πιάτα, αλλά άρτια εκτελεσμένα. Με τη δύναμη της εμπειρίας, με το «κάτι παραπάνω» που δίνει πάντα το μεράκι όταν ενώνεται με τη γνώση.

Λεωφ. Αμφιθέας 73

Upon

Από το πρωί ως το βράδυ, αποκλείεται να μη βρεις κάτι που θα σε ενθουσιάσει, όχι απλά θα σου αρέσει. Στην πλατεία Ντάβαρη έχουμε ένα μπιστρό που θα στεκόταν άνετα σε οποιαδήποτε περιοχή στην Αθήνα.  

Ο ορισμός του μαγαζιού που νιώθεις άνετα, είναι παρεϊστικο και σου μεταφέρει απλόχερα μια ζεστασιά, μια οικειότητα. Φαίνεται πως έχει πέσει μελέτη στο κάθετι με στόχο το καλύτερο. Ένα μέρος που πραγματικά έλειπε από το Παλαιό Φάληρο και το ανεβάζει πολύ εν γένει.

Δημοκρατίας 33