Τα Ιλίσια βρίσκονται στην ανατολική πλευρά του Δήμου Αθηναίων, ανάμεσα στους Αμπελοκήπους, το Γουδή, του Ζωγράφου, την Καισαριανή, το Χίλτον, τα Κουντουριώτικα και το Παγκράτι. Ονομάστηκαν έτσι από τον Ιλισό ποταμό που διέρρεε κάποτε αυτήν την περιοχή της Αθήνας. Και αφού δώσαμε στίγμα, πάμε και στο παρασύνθημα: Κάτι πολύ ωραίο συμβαίνει εδώ…

Αυτή η γειτονιά ανεβαίνει με το δικό της τρόπο. Δίχως υπερβολές, με καλώς εννοούμενη φούρια. Με τη δύναμη της ποιότητας, με προσεκτικές αλλά τόσο εύστοχες προσθήκες. Παντρεύει αρμονικά το σήμερα με το χθες, σέβεται αυτό που κουβαλάει ως παράδοση και το ενώνει με ένα όραμα για το μέλλον.

Κάπως έτσι, μια μάλλον ήσυχη συνοικία του κέντρου κάνει… πάταγο στο κομμάτι «έξοδος». Γίνεται προορισμός, γίνεται τάση. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα εκτοξεύεται και έχει όλα τα φόντα να γίνει θεσμός. Σου έχουμε τα must μέρη για επίσκεψη…

περιοχή της Αθήνας

Ιλίσια: Η περιοχή της Αθήνας που «τρέχει» με χίλια

LOT 51

Αρχής γενομένης από το 2018, το LOT51 άλλαξε τους όρους του παιχνιδιού σε αυτήν την περιοχή της Αθήνας. Επένδυσε στον καλό καφέ και στο εξαιρετικό brunch – όλα είναι πολύ καλά για να παραγγείλεις, αλλά το βασκικό του cheesecake ειδικά, είναι απ’ αλλού.

Δίδαξε επίσης τι σημαίνει καλό κοκτέιλ, κοντολογίς έκανε την πλατεία Βραζιλίας να βγάλει ένα potential που κανείς δεν ήξερε πως είχε. Ανατρέποντας τα πάντα με ορμή, με παλμό.

Παπαδιαμαντοπούλου 24Β

Iguazu

Τροπικός χαρακτήρας, έξω καρδιά ατμόσφαιρα! Μια… ζούγκλα καλοπέρασης, επέτρεψε μας να το θέσουμε έτσι, κάπως παράδοξα δηλαδή.

Έχει στιλ, έχει άποψη, έχει μοντέρνο χαρακτήρα. Με εξαιρετικό μενού που είναι έθνικ και προσιτά γκουρμέ, ισορροπώντας σε fusion τάσεις Ασίας και λατινικής Αμερικής. Και εξαιρετικά ποτά, βεβαίως βεβαίως!

Νυμφαίου 1

Cyrano en Ville

Η ιστορία έχει ως εξής: Ο ιδιοκτήτης, Λιβανέζος, ξέμεινε στην Αθήνα λόγω κορονοϊού. Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Μετέτρεψε την ατυχία σε ευκαιρία και άνοιξε ένα μαγαζί που με τη μία έκλεψε καρδιές!

Για κρασάκι, για μπιρίτσα, για comfort food και καλή παρέα, η πλατεία Βραζιλίας έχει ακόμα μια εξαιρετική επιλογή για όλους εμάς.

Νυμφαίου 5

Flaneur

Ένα all day στέκι που νιώθεις πως σου μιλάνε στον ενικό επειδή έτσι τους βγαίνει, φυσικά και φιλικά. Εδώ δεν υπάρχει τίποτα το δήθεν, το επίπλαστο. Όλα είναι αυθεντικά, όλα είναι to the point.

Ζεστή ατμόσφαιρα, υπέροχες μουσικές και μια επίμονη αίσθηση πως είσαι στο σωστό μέρος, τη σωστή στιγμή.

Νυμφαίου 5

Τρομερό Παιδί

Δεν θα μπορούσαμε να μη βάλουμε αυτόν το φούρνο που ανέτρεψε όλα τα καθιερωμένα, κάνοντας τα Ιλίσια μια περιοχή της Αθήνας με ξεχωριστό άρωμα και αέρα.

Ένας φούρνος με απίθανες νοστιμιές που έγινε talk of the town με το καλημέρα. Δεν ξέρεις τι να πρωτοδιαλέξεις, κανένα πρόβλημα θα πας και θα ξαναπάς.

Παπαδιαμαντοπούλου 30

Tsiftis

Ένα γαστροκουτούκι… μάγκικο και ωραίο! Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Δημιουργικοί και ευφάνταστοι μεζέδες στη μέση και όλοι εμείς, να τσιμπολογάμε, να απολαμβάνουμε, να μιλάμε. Η παρέα είναι που μετράει.

Το μενού αλλάζει συχνά, αλλά αυτό που μένει αναλλοίωτο είναι η νοστιμιά, η ποικιλία και η διαφορετικότητα. Η πρώτη ύλη και η τεχνογνωσία κάνουν τη διαφορά σε έναν πολύ όμορφο χώρο σε μια επίσης όμορφη περιοχή της Αθήνας.

Μιχαλακοπούλου 88Α και Σεβαστείας