Τα αγαπάμε τα δικά μας «εθνικά» φαγητά, όπως για παράδειγμα το σουβλάκι, κι ας έχει πάρει τον ανήφορο η τιμή του. Αλλά δεν είναι όλα για συνέχεια, θες να δοκιμάζεις και κάτι πιο έθνικ. Ούτε πρέπει να μένουμε περιχαρακωμένοι στα «εντός συνόρων». Κι ευτυχώς στην Αθήνα υπάρχουν έξοχες επιλογές σχετικά, έθνικ εστιατόρια εκλεκτά.

Ανοίγουν οι ορίζοντες σου, γευστικά και πνευματικά. Γνωρίζεις νέα πράγματα, πλουτίζεις σε εμπειρίες. Είπαμε να στο κάνουμε πιο εύκολο. Με μια επιλογή 5 εξαιρετικών έθνικ μαγαζιών που βρίσκουμε στην πρωτεύουσα. Απομονώνοντάς το σε 5 κατηγορίες: Μεξικάνικο, γιαπωνέζικο, λιβανέζικο, βραζιλιάνικο, αφρικάνικο. Λαχταριστά, «ταξιδιάρικα» πιάτα περιμένουν να τα απολαύσουμε, να ζήσουμε την εμπειρία!

5 έθνικ εστιατόρια στην Αθήνα

El Catrin

Έγινε talk of the town από την πρώτη στιγμή που άνοιξε. Πλέον έχει παγιώσει τη θέση του ως ένα μαγαζί που προσφέρει τοπ μεξικάνικη κουζίνα. Με funky διάθεση, ζωηρά χρώματα και θετική ενέργεια.

Χορταστικές μερίδες, μεγάλη ποικιλία σε πιάτα όπως tacos, burritos, fajitas και μια εξαιρετική παρουσίαση των πιάτων, όλα είναι όπως πρέπει για να αναφωνήσει κανείς «Viva Mexico!».

Φοίβης 15, Γλυφάδα

Gaku

Αν θες να γνωρίσεις σωστά την ιαπωνική κουζίνα και να γίνεις παντοτινά δικός της, αυτό το εστιατόριο είναι το μέρος που πρέπει να πας.

Εδώ συνυπάρχουν αρμονικά η απλότητα, η εξειδίκευση και βεβαίως το ζητούμενο, η νοστιμιά. Δίνοντάς σου το έναυσμα να ταξιδέψεις νοερά ως τη χώρα του ανατέλλοντος Ηλίου. Απολύτως δικαιολογημένο το σουξέ, το συνοψίζει και το ότι άνοιξε και δεύτερο κατάστημα, στο κέντρο.

Λυκούργου 4, Χαλάνδρι & Απόλλωνος 2, Σύνταγμα

έθνικ

Kammoun

Και μόνο που το βλέπεις, νιώθεις ωραία. Ο ορισμός της καλαισθησίας και της ζεστασιάς. Ένα θελκτικό «πακέτο» που απογειώνεται με το που δοκιμάζεις τα καλούδια που βγαίνουν από την κουζίνα, σε street food εκδοχές.

Κοντά ένα χρόνο έχει που άνοιξε το Kammoun και ήδη κρίνεται απόλυτα πετυχημένο. Φαλάφελ, Fattoush, baba ganoush είναι μερικά μόνο από τα υπέροχα πράγματα που θα σε κάνουν μόνιμο πελάτη και παντοτινό φαν του λιβανέζικου φαγητού.

Δημητρίου Γούναρη 122, Γλυφάδα

Κίτρινος Σκίουρος

Πάμε και μια βόλτα ως τη Βραζιλία; Χωρίς… αεροπλάνο, προσγειωνόμαστε Ιλίσια για να απογειωθούμε με τις γεύσεις που μας περιμένουν εκεί!

Κουκλίστικη διακόσμηση, έντονα έθνικ χρώματα, φιλική διάθεση και καλό φαγητό – τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Δημητρέσσα 21, Ιλίσια

έθνικ

Chri Bri

Ένα αυθεντικό κονγκολέζικο εστιατόριο στην καρδιά της Αθήνας σου γνωρίζει την έθνικ αφρικανική κουζίνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι γεύσεις είναι έντονες, πολλά πιάτα καυτερά, καταπώς επιτάσσει η παράδοση του τόπου από όπου προέρχονται. Παρότι έχουν προσαρμοστεί στα εδώ δεδομένα. Η συνολικά εμπειρία είναι αλησμόνητη.

Πυθείας 2, Κυψέλη

έθνικ