Τα τελευταία 2 χρόνια το σουβλάκι έχει εκτοξευτεί σε τιμή. Και το καλαμάκι και το τυλιχτό. Πριν 3-4 χρόνια έπαιρνες καλαμάκι με 1.80, πλέον κάτω από 2.40 δύσκολα θα βρεις. Και το τυλιχτό απο 2.40, θα το βρεις αν ψάξεις πολύ στα 2.90, αλλά το πιθανότερο είναι να δώσεις πάνω από 3.20 για να το φας.

Όπως συμβαίνει και στον έρωτα, έρχονται κάποιες στιγμές που μπορείς να ζήσεις το όνειρο. Κι η Τσικνοπέμπτη είναι μια τέτοια στιγμή, ειδικά αν πας στο σουβλατζίδικο Βεάκη 56 σήμερα.

Το πιο φθηνό σουβλάκι που θα βρεις σήμερα: Σουβλατζίδικο έριξε την τιμή στο 1 ευρώ για την Τσικνοπέμπτη και θα γίνει χαμός

Πρόκειται για ένα σουβλατζίδικο που παρά το ότι δεν βρίσκεται πολλά χρόνια στο Περιστέρι, έχει αντικαταστήσει κραταιές δυνάμεις της περιοχής για τους ντόπιους και ένας από τους λόγους, εκτός δηλαδή των εντυπωσιακών μερίδων και της ποιότητας, είναι ότι κάνει κάτι τέτοιες κινήσεις και κερδίσει την εμπιστοσύνη και αγάπη του πελάτη.

1 ευρώ δεν έκανε το σουβλάκι ούτε πριν 10 χρόνια

Αν πας σήμερα το απόγευμα, στο διάστημα μεταξύ 17:00 και 20:00 για να πάρεις υλικό για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης στο σπίτι, θα βρεις το σουβλάκι-καλαμάκι στην τιμή του 1 ευρώ. Κάτι που σημαίνει πως μπορείς να πάρεις με 15 ευρώ 15 καλαμάκια και να χορτάσει όλη η φαμίλια στο σπίτι ή να χορτάσει η παρέα 4 ατόμων ή…να σκάσεις μόνος σου αν είσαι τόσο «οπλοπολυβόλο» στο φαγητό.

Αν σκεφτείς ότι 15 καλαμάκια σε οποιαδήποτε άλλη ώρα και μέρα σου αφαιρούν από το πορτοφόλι άνετα 34 ευρώ, τότε μάλλον θα τρέξεις να κάνεις ουρά στο Βεάκη 56, λες και περιμένεις το καινούργιο iPhone.

Απαραίτητη σημείωση: παλιότερα, αν ακούγαμε για σουβλάκι στο 1 ευρώ (είχαμε πετύχει τέτοιο στη Δάφνη και αφορούσε μάλιστα σε τυλιχτό, απλά πριν 10 χρόνια το τυλιχτό έκανε 1.80, και το είχαμε μετανιώσει) προετοιμαζόμασταν για να φάμε κάτι επικίνδυνα χαμηλής ποιότητας. Προφανώς εδώ δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Στο Βεάκη 56 όσες φορές έχουμε δοκιμάσει σουβλάκι, κρατάμε ζωντανή τη γεύση και την κάλυψη της πείνας, αλλά το στομάχι μας είναι τόσο ήρεμο που είναι σαν να φάγαμε ένα γιαουρτάκι για βράδυ.

Οπότε σήμερα, ξέρεις πού θα πας. Απλά με ρέγουλα το φαγοπότι ε…Δεν είναι κι ότι δεν τρως συχνά κρέας και στο στέρησαν. Κάθε σαββατοκύριακο «ξεκοιλιάζεσαι». Ουκ εν τω πολλώ το ευ, έλεγαν οι αρχαίοι.

* Αιμίλιου Βεάκη 56, Περιστέρι, 21 0574 6626