Τον τελευταίο καιρό, τον χρόνο πολλών από εμάς στα social media μονοπωλεί μία νέα συνήθεια: το να βλέπουμε βιντεάκια όπου άνθρωποι μαγειρεύουν λαχταριστές συνταγές, όχι στον γυαλιστερό πάγκο μίας μοντέρνας κουζίνας αλλά έξω στην φύση. Δίπλα σε ποτάμια, σε βουνά, στο χιόνι, στο δάσος. Οπουδήποτε έχει κάνει το θαύμα της η μητέρα γη.

Βλέπουμε βίντεο από ολόκληρο τον κόσμο, συνήθως χωρίς να έχουν καν αφήγηση στα αγγλικά ή στην γλώσσα μας, όπου μας δείχνουν πως να φτιάξουμε υπέροχα φαγητά με λίγα μαγειρικά σκεύη.

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι φωτιά και την φύση να μας περιτριγυρίζει και να μας δίνει έμπνευση.

Αυτό μας δίνουν να καταλάβουμε τα βίντεο αυτά, τα οποία συγκεντρώνουν συνήθως πολλές χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια προβολές.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foodie (@thefoodie.101)

Τα cooking in nature videos προωθούνται τόσο πολύ από τον αλγόριθμο των social media γιατί έχουν τα ιδανικά «συστατικά»: satisfying ήχους της φύσης που θα μπορούσαμε να ακούμε όλη μέρα, απλότητα, εντυπωσιακή εικόνα, δεν χρειάζονται εξήγηση και μας δίνουν και ιδέες για το τι να φτιάξουμε εμείς στην δική μας κουζίνα, ή σε μία δική μας εξόρμηση στην φύση.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Foodie (@thefoodie.101)

Το μόνο σίγουρο είναι ότι μπορούμε να ξεχαστούμε τόσο εύκολα βλέποντας τέτοιο περιεχόμενο, μόνο για να καταλάβουμε ώρες μετά ότι απορροφηθήκαμε τόσο στο να τα παρακολουθούμε που χάσαμε την αίσθηση του χρόνου.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MenWithThePot (@menwiththepot)