Δεν πάει πολύς καιρός που εδώ στο Intronews κάναμε ένα εκτενές αφιέρωμα στο Γαλάτσι, σε αυτήν που χαρακτηρίσαμε ως την πιο cool underground γειτονιά στην Αθήνα. Βάλαμε σούπερ μαγαζιά, αφήσαμε επίτηδες εκτός ένα πολύ συγκεκριμένο. Το «Για Δες» γαρ, αξίζει ξεχωριστή, σόλο αναφορά…

Να το πούμε «κρυμμένο διαμάντι»; Πρέπει να το πούμε έτσι, βασικά ο ορισμός είναι. Σε μια ήσυχη, ανθρώπινη και φιλική γειτονιά, πας μόνο άμα ξέρεις, δεν θα σε βγάλει δηλαδή ο δρόμος εκεί κατά τύχη. Θα είναι όμως τύχη, υπέροχη και ευλογημένη, να φας εκεί.

Μιλάμε για κάτι το φανταστικό ως εμπειρία, για κάτι που δεν θα μπορείς να σταματήσεις. Δοκιμάζοντας πολύ ιδιαίτερα πιάτα που ενώνουν καινοτομία και νοστιμιά, ήτοι το κύριο ζητούμενο.

Για… δες τι σε περιμένει στο «Για Δες»

Από την πρώτη στιγμή που θα κάτσεις σε αυτό το ρεστοράν στο Γαλάτσι, αρχίζει και το ταξίδι. Με βάση την ελληνική κουζίνα αλλά και πολλές επιρροές από μερικά best of του εξωτερικού. Και μάλιστα σε πολύ καλές τιμές αναλογικά.

Να λοιπόν που το γκουρμέ δεν είναι τελικά απρόσιτο οικονομικά, δεν είναι πολυτέλεια για λίγους. Απλά πρέπει να ξέρεις πού να ψάξεις, πού να πας.

Τα πάντα εδώ είναι προσεγμένα. Καμία λεπτομέρεια δεν αφήνεται στην τύχη, καθώς ως γνωστόν αυτές κάνουν τη διαφορά, Η εκλεκτή πρώτη ύλη παντρεύεται με την τεχνογνωσία και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, από κάθε άποψη.

Ο κατάλογος δεν είναι μεγάλος, καθώς έχει δοθεί έμφαση στο αυτά που προσφέρονται να βρίσκονται στο μέγιστο δυνατό level, κάτι που ενδεχομένως να χανόταν αν υπήρχαν περισσότερες επιλογές.

Ό,τι και να πάρεις με την παρέα σου, θα το ευχαριστηθείτε απόλυτα. Εμείς πάντως θα σου κάνουμε μερικές προτάσεις για να σε βοηθήσουμε.  Για πιάτα που θα θες και… δεν θα θες να φας με την έννοια πως ενώ δεν κρατιέσαι να δοκιμάσεις, είναι και τόσο όμορφα εμφανισιακά που δεν σου πάει η καρδιά να τα «χαλάσεις»! ΟΚ, στο τέλος τέλος δεν θα αντισταθείς, θα… ορμήσεις, αλλά ευτυχώς υπάρχουν πάντα και οι φωτογραφίες, οι υπέροχες αναμνήσεις.

Τι να δοκιμάσεις οπωσδήποτε σε αυτό το «διαμάντι» στο Γαλάτσι

Στα must βάζουμε τα χειροποίητα ζυμαρικά του (best seller και trademark της επιχείρησης), τα μανιτάρια σωτέ, τις σαλάτες του (ειδικά την για «Για Δες», την ομώνυμη του δηλαδή) και τα φοβερά κρεατικά (καπνιστική μπριζόλα με γκοργκοντζόλα, rib eye, φιλετάκια κοτόπουλου με φινόκιο, φιλετάκια χοιρινά με γλυκόξινη σάλτσα και φασκόμηλο, ταλιάτα, μπέργκερ).

Ξεχωριστή θέση ανάμεσα στα πιάτα, άρα και αναφορά στο κείμενό μας, έχει το μιλφέιγ με γαρίδες που θα σου κλέψει το μυαλό, ενώ οπωσδήποτε να πάρεις τους τυρολουκουμάδες με μέλι και προσούτο.

Κάνουν κράτηση μέρες πριν για να δοκιμάσουν ένα αλμυρό μιλφέιγ: Σε αυτό το μαγαζί στο Γαλάτσι θα δοκιμάσεις πιάτα που δε θα βρεις πουθενά αλλού

Το σέρβις είναι ταχύτατο, όλοι γύρω σου είναι χαμογελαστοί και μες στην ευγένεια, στο τέλος έχει και κέρασμα λικέρ. Στο Γαλάτσι σε περιμένει ένα μαγαζί πολύ πάνω του μέσου όρου. Ένα τύπου γαλλικού μπιστρό αλλά με ελληνικό χρώμα και τόνο. Ένα ξύλινο μαγαζί με αέρα, προσωπικότητα και στιλ.

Στα social media διαβάζει κανείς ύμνους για το «Για Δες» (fun fact, το όνομα προέκυψε από σύντμηση των ονομάτων του σεφ και ιδιοκτήτη Γιάννη Καρυπίδη και της μητέρας του, Δέσποινας) και δικαίως. Χορταστικές, πεντανόστιμες μερίδες, ευχάριστη ατμόσφαιρα και περιβάλλον, τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Χαλεπά 65, Γαλάτσι

Τηλ. Επικοινωνίας: 21 1214 0158