Έχει «κάτι» αυτή η περιοχή στην Αθήνα που την κάνει εντελώς μοναδική. Το νιώθεις στην ατμόσφαιρα, το εισπράττεις ως μια ζηλευτή αίσθηση οικειότητας. Είναι γειτονιά με όλα τα καλά που εμπεριέχει η λέξη εννοιολογικά. Είναι τα Πετράλωνα και μας αρέσουν κάτι παραπάνω από πολύ.

Ευλογημένη με μερικά από τα καλύτερα μαγαζιά εκεί έξω, αυτή η περιοχή στην Αθήνα είναι στέκι, προορισμός. Για κάθε στιγμή της ημέρας, για όλα τα γούστα. Γεμάτη δημιουργική πνοή, με ανήσυχη, καλώς εννοούμενη, διάθεση για συνεχή βελτίωση.

Διαλέξαμε, και ζοριστήκαμε πολύ για να το περιορίσουμε αριθμητικά, 7 μαγαζιά που θεωρούμε πως δίνουν στα Πετράλωνα το «κάτι παραπάνω». Τυχεροί όσοι μένουν εκεί, γενικώς και ειδικώς!

Η τελευταία αυθεντική περιοχή στην Αθήνα: 7 μαγαζιά για μια γειτονιά που δεν μοιάζει με καμία άλλη

Πετράλωνα: Η περιοχή στην Αθήνα που σε καλεί να την επισκεφθείς

Upupa Epops

Από τα πιο όμορφα μαγαζιά σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα (διορθώνουμε: σε όλη την Αθήνα), είναι το μέρος που, μεταξύ πολλών άλλων. θα καταλάβεις τι εστί κοκτέιλ. Οι τύποι έχουν «μάστερ» σχετικώς!

Η αυλή του είναι σαν πίνακας ζωγραφικής, ενώ αν δεν βρεις να κάτσεις εκεί (αρκετά πιθανό ειδικά τα Σαββατοκύριακα που ο κόσμος κάνει ουρές για brunch) μπορείς να ψάξεις απέναντι, στον πεζόδρομο.

Αλκμήνης 7

Herve

Από τη στιγμή που φτάνεις και πατάς στην πόρτα τον κωδικό που σου έχουν στείλει όταν έκανες κράτηση, μπαίνεις σε έναν υπέροχο, μαγικό κόσμο. Το fine dining στα καλύτερα του.

Είναι ένα ταξίδι γευσιγνωσίας, μια εμπειρία που θα κρατήσεις για πάντα στο μυαλό και στην καρδιά. Τα πιάτα έρχονται το ένα μετά το άλλο και εσύ χαίρεσαι για το πόσο ταλέντο έχουν μερικοί άνθρωποι για να σκέφτονται και να δημιουργούν.

Κάνε ένα πολυτελές δώρο στον εαυτό σου και στο ταίρι σου, ή στην παρέα σου και πήγαινε στο Herve. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο μετά.

Τριών Ιεραρχών 107

Line

Αναδείχθηκε πρόσφατα το καλύτερο νέο κοκτέιλ-μπαρ στον κόσμο, σταθερά talk the town από την πρώτη μέρα λειτουργίας του. Με ευρωπαϊκό αέρα, με άποψη και χαρακτήρα.

Δεν γινόταν να μην πετύχει αυτό το project αν σκεφτούμε ποιοι βρίσκονται από πίσω. Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης από το The Clumsies και ο Δημήτρης Νταφόπουλος (συνδημιουργός των αναψυκτικών Three Cents), ήταν εξ αρχής… άχαστο!

Από το πρωί ως το βράδυ, τίποτα δεν λείπει, τίποτα δεν περισσεύει. Η ισορροπία του εξαιρετικού.

Αγαθοδαίμονος 37 και Ορέστου 1

Κλουβί

Ναι είναι μικρούλι, το όνομα το φανερώνει. Αλλά είναι μεγάλο σε συναισθήματα, σε πάθος για ζωή. Ένα μπαρ από αυτά που κάνεις στέκι με όλο σου το «είναι». Αυθεντικό και φιλικό, σε κοιτάει στα μάτια και ανταποδίδεις.

Ωραίες μουσικές, ωραία κοκτέιλ, ωραία ατμόσφαιρα, το Κλουβί είναι διαχρονική αξία στο κομμάτι «διασκέδαση» και κάθε φορά που το επισκέπτεσαι, γεννά νέα πράγματα για να απολαύσεις.

Δημοφώντος 57

Το Λαμπόρι

Ένα μεζεδοπωλείο-σήμα κατατεθέν σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα, με φίλους (περισσότερο από πελάτες) που δεν το αλλάζουν τίποτα.

Εδώ περνάς καλά χωρίς να έχεις περιττές έγνοιες για το ποιοι και πώς σε βλέπουν. Εδώ δεν χωράνε «δηθενιές». Ένα εναλλακτικό στέκι, με καλή μουσική, νόστιμο φαγητό και μπόλικα χαμόγελα. Τέτοια θέλει, μωρέ, η ζωή!

Αλκμήνης 23-25

Το Κοπερτί

Ένα wine bar που δεν έχει πολύ καιρό που «αφίχθη» σε αυτήν την περιοχή στην Αθήνα, αλλά είναι σαν να ήταν πάντα εκεί, με την έννοια πως ενσωματώθηκε αμέσως και πολύ αρμονικά στο περιβάλλον.

Και πώς να γίνει αλλιώς όταν μιλάμε για ένα μαγαζί που έχει την ποιότητα να το ορίζει σε κάθε του έκφανση. Εδώ μας περιμένουν εκλεκτά κρασιά και τα κατάλληλα, απίστευτα νόστιμα και δημιουργικα, πιάτα για να ολοκληρωθεί η… γιορτή στον ουρανίσκο μας!

Τριών Ιεραρχών 188

Σεμπρεβίβα

Σπιτικά πιάτα και (93!) λικέρ. Όλα χειροποίητα, μιλάμε για ένα μαγαζί που σε κερδίζει με το καλημέρα. Οι Σαλονικιοί ιδιοκτήτες επένδυσαν στην πρώτη ύλη και στη φαντασία και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει πανηγυρικά.

Ο κόσμος αγάπησε πολύ τη Σεμπρεβίβα που έγινε από μόνο του λόγος για να επισκεφθείς αυτήν την περιοχή στην Αθήνα. Η αυθεντικότητα άλλωστε είναι περιζήτητη, ομοίως η τέχνη του να προσφέρεις κάτι το θαυμάσιο, το μοναδικό.

Καλλιρόης 166