Δεύτερο αίτημα για υπαγωγή στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα κατέθεσε ο 18χρονος, που στο στάδιο της ανάκρισης παραδέχθηκε ότι έριξε ναυτική φωτοβολίδα στην πλευρά των αστυνομικών και βαρύνεται με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας εις βάρος του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη. Επειδή η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης, δεν έχει κριθεί ακόμη το δεύτερο αίτημά του. Παράλληλα, άλλοι τρεις κατηγορούμενοι που ήταν παρόντες στα επεισόδια έχουν υποβάλλει και αυτοί αίτημα για υπαγωγή στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα.

Παρά το γεγονός ότι ο 18χρονος έχει κατηγορηθεί και η ταυτότητά του είναι γνωστή, εκφράζει φόβους για τη ζωή του και ζήτησε να συμμετάσχει στο εν λόγω πρόγραμμα. Αν και σκοπός είναι να προκύψουν νέα στοιχεία για την υπόθεση και να προχωρήσει η έρευνα, η ανακρίτρια Πειραιά απέρριψε το πρώτο αίτημα του 18χρονου, καθώς ο νεαρός είναι ήδη κατηγορούμενος και δεν μπορεί παράλληλα να υπαχθεί στο καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα.

Γι’ αυτόν τον λόγο, ο 18χρονος υπέβαλε δεύτερο αίτημα για να καταστεί προστατευόμενος μάρτυρας ως προς το δεύτερο σκέλος της υπόθεσης που εκκρεμεί. Το ζήτημα της υπαγωγής του θα κριθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανακρίτρια Πειραιά, στην οποία απολογήθηκε ο 18χρονος, πριν οδηγηθεί στη φυλακή, απέρριψε το πρώτου αίτημά του, να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, προκειμένου να βοηθήσει τις Αρχές, στον εντοπισμό και τη σύλληψη του καθοδηγητή και των άλλων εμπλεκομένων στην υπόθεση. Στο σκέλος αυτό της υπόθεσης στον 18χρονο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη, για βαρύτατα κακουργήματα, στα οποία φέρονται να εμπλέκονται κι άλλα πρόσωπα.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση έχει δυο σκέλη: Στο πρώτο, ο 18χρονος θεωρείται ήδη κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία. Το δεύτερο σκέλος, που βρίσκεται στο στάδιο της αστυνομικής προανάκρισης σχετίζεται με την αθλητική βίας στα γήπεδα και την ύπαρξη ή όχι εγκληματικής οργάνωσης.

Πάντως, αίτημα για υπαγωγή στο καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα έχουν υποβάλει ακόμα τρία εμπλεκόμενα άτομα στην υπόθεση αυτή.

Στην περίπτωση της υπαγωγής τους στο καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα, τότε θα συνεργαστούν με τις Αρχές και θα κληθούν να καταθέσουν στοιχεία και ονόματα ατόμων που εμπλέκονται ή καθοδηγούν την βία στα γήπεδα. Ταυτόχρονα, θα έχουν καθεστώς πλήρους προστασίας, όπως είναι προσωπική ασφάλεια (εφόσον θα είναι ελεύθεροι) και θα τους δοθεί ψευδώνυμο.

Ακόμη και εάν το αίτημα του 18χρονου γίνει δεκτό, τότε ακόμη και ως προφυλακισμένος θα απολαμβάνει μέτρα ασφαλείας εντός της φυλακής με αυξημένη φρούρηση, θα προαυλίζεται μόνος του και θα καταθέτει με ψευδώνυμο που θα του δοθεί.