Ο 20χρονος Άμιτ Λουκ, αδερφός της Σάνι Λουκ, θύματος της Χαμάς, μιλώντας στο Sky News, είπε ότι είδε το βίντεο με την 23χρονη αδερφή του να κείτεται ακίνητη και ημίγυμνη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, με το ένα πόδι σε αφύσικη γωνία και γύρω της να βρίσκονται 4 ένοπλοι.

«Είπε “φεύγουμε τώρα αμέσως, μην ανησυχείς”» δήλωσε ο Άμιτ στο Sky News, περιγράφοντας το τελευταίο τυς τηλεφώνημα στις 7 Οκτωβρίου που εκείνη βρισκόταν στο φεστιβάλ που διέλυσε η Χαμάς. «Αλλά οι τρομοκράτες περίμεναν στον δρόμο». Η οικογένεια της Σάνι πιστεύει τώρα ότι, μέσα σε λίγα λεπτά από τη στιγμή που και οι φίλοι της προσπάθησαν να διαφύγουν, έπεσαν πάνω σε ενόπλους της Χαμάς, που πυροβόλησαν το όχημα, σκοτώνοντας την 23χρονη «ακαριαία».

«Ήταν τόσο δύσκολο να βλέπουμε όλη αυτή τη βαρβαρότητα. Παρόλο που ξέρουμε ότι η Χαμάς μπορεί να φτάσει σε αυτό το επίπεδο απανθρωπιάς, απλά την έφτυναν και της φέρθηκαν σαν να μην ήταν τίποτα» είπε ο Αμίτ, προσθέτοντας ωστόσο, πως δεν ήθελε να νιώθει μίσος, «γιατί το μίσος οδηγεί μόνο σε έναν κύκλο μίσους».

Αφότου είδε το βίντεο, η οικογένεια της Σάνι Λουκ ήλπιζε μάταια πως ήταν ακόμα ζωντανή, αν και σε κρίσιμη κατάσταση, σε κάποιο νοσοκομείο στη Γάζα. Αλλά μετά από τρεις εβδομάδες αναμονής για νέα, οι συντετριμμένοι γονείς της έλαβαν την Δευτέρα το μήνυμα που φοβόντουσαν: Ισραηλινοί στρατιώτες είχαν βρει θραύσματα από το κρανίο της, πράγμα που σημαίνει πως η 23χρονη Σάνι ήταν μεταξύ των 270 ανθρώπων που σκοτώθηκαν στην φρικτή σφαγή.

Το πιο τραγικό στοιχείο της υπόθεσης, είναι πως δεν μπόρεσαν να θάψουν την αδερφή του. «Δεν υπάρχουν αρκετά θραύσματα» δήλωσε στο Sky News, προσθέτοντας πως θα βρουν άλλο τρόπο να την τιμήσουν.