Η ταξιδιωτική εταιρεία TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλα τα ταξίδια στη Ρόδο μέχρι την Τρίτη 25 Ιουλίου, αναφέρει το δίκτυο Rtl, από το Βέλγιο.

Όπως αναφέρεται, οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης πραγματοποίησαν «τη μεγαλύτερη επιχείρηση εκκένωσης που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα» στο τουριστικό νησί της Ρόδου, όπου μαίνεται σφοδρή πυρκαγιά την Κυριακή, για έκτη συνεχή ημέρα.

Σύμφωνα με την TUI, «η κατάσταση στα νότια της Ρόδου παραμένει ιδιαίτερα δύσκολη σήμερα και δεν έχουμε ακόμη εικόνα για βελτίωση των συνθηκών στην περιοχή. Αν και ο αριθμός των Βέλγων ταξιδιωτών σε αυτήν την περιοχή είναι αρκετά περιορισμένος, η κατάσταση επηρεάζει πολλούς παραθεριστές. Η TUI αποφάσισε να ακυρώσει όλες τις αναχωρήσεις για Ρόδο από σήμερα Κυριακή έως και την Τρίτη 25 Ιουλίου, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια όλων και να επιστρέψει σε μια πιο ήρεμη και ελεγχόμενη κατάσταση στο νησί».

Με τη σειρά της, η αεροπορική εταιρεία Jet2 ακύρωσε όλες τις πτήσεις που επρόκειτο να αναχωρήσουν σήμερα για τη Ρόδο, όπως ανακοίνωσε.

Σε ανακοίνωσή της ανέφερε: «Ακυρώσαμε όλες τις πτήσεις και τις διακοπές που επρόκειτο να αναχωρήσουν για τη Ρόδο σήμερα (συνολικά πέντε πτήσεις).

Θα επικοινωνήσουμε με τους επηρεαζόμενους πελάτες για να τους ενημερώσουμε και να τους ενημερώσουμε ότι θα τους παρασχεθεί πλήρης επιστροφή χρημάτων και η δυνατότητα να κάνουν νέα κράτηση.

Θα πετάξουμε με πέντε αεροσκάφη προς τη Ρόδο χωρίς επιβάτες, ώστε να μπορέσουμε να φέρουμε τους πελάτες πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο με την προγραμματισμένη πτήση τους».