Πίσω στις αρχές των 90’s, οι Nirvana κυκλοφορούσαν το άλμπουμ τους Nevermind και ίσως τότε να μη γνώριζαν πως θα γινόταν ένα από τα μεγαλύτερα σύμβολα της grunge μουσικής και της μουσικής γενικά. Ο λόγος δεν ήταν μόνο τα τραγούδια τους, αλλά και πως το εξώφυλλο του άλμπουμ έγινε θρυλικό μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, με το μωρό μέσα στην πισίνα και τα δολάρια γύρω του. Εκείνο το μωρό είναι σήμερα 30 χρονών και σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε προς τους Nirvana, αυτό το εξώφυλλο δε λειτούργησε τόσο καλά για εκείνον όσο για το συγκρότημα.

Όταν ήταν μόλις ενός έτους, ο πατέρας του που ήταν φίλος με τον φωτογράφο των Nirvana, Κερκ Γουέντλ, συμφώνησε να χρησιμοποιήσουν το μωρό του έναντι αμοιβής 200 δολαρίων. Ο Σπένσερ Έλντεν, το τότε μωρό και 30χρονος σήμερα, υποστηρίζει πως δεν υπήρξε συναίνεση από την οικογένεια του για να φωτογραφηθεί γυμνός και να φαίνονται τα γεννητικά του όργανα. Γι΄αυτό άλλωστε, όταν έκανε recreate τη φωτογράφιση πριν από 5 χρόνια, επέλεξε να φοράει μαγιό. Ίσως να ήταν δείγμα του πόσο άβολα νιώθει όλα αυτά τα χρόνια γνωρίζοντας ότι όλος ο πλανήτης παρευρέθηκε εικονικά στην «βάφτισή» του.

Ο δικηγόρος του Έλντεν αναφέρει στη μήνηση που κατατέθηκε εναντίον του συγκροτήματος ότι «ο πελάτης μου έχει υποστεί μόνιμη ψυχική ζημιά που περιλαμβάνει, αλλά δεν περιορίζεται σε: μόνιμο ψυχολογικό άγχος στις σωματικές επαφές, εμπόδια στην συναισθηματική και εκπαιδευτική του πρόοδο, ισόβια αδυναμία εσόδων, απώλεια παρελθοντικών και μελλοντικών μισθών, παρελθοντικών και μελλοντικών εξόδων για ψυχολογική και ιατρική περίθαλψη, απώλεια της αίσθησης χαράς για ζωή και άλλες απώλειες που θα αποδειχτούν στη δίκη».

https://www.intronews.gr/3853-2-charlie-watts-pethane-o-drummer-rolling-stones

Ο Έλντεν κατηγορεί ανοιχτά τους Nirvana για παιδική πορνογραφία και παιδική εκμετάλλευση, αλλά και για καταπιεστική συμμετοχή σε εμπορικές πράξεις σεξουαλικού περιεχομένου. Στο άλλο άκρο της μήνυσης βρίσκεται η δισκογραφική και όσοι διαχειρίζονται μέχρι σήμερα το brand των Nirvana, με τον Σπένσερ να απαιτεί να πάψουν τη χρήση της φωτογραφίας του άλμπουμ και να του επιδοθεί χρηματική αποζημίωση για τη ζημιά που έχει υποστεί.