Μαρίνα Σάττι, Ο Μύθος. Αν προχωρήσουμε τον χρόνο καμιά δεκαριά χρόνια μετά και κοιτάμε αυτή την περίοδο, τότε η Μαρίνα Σάττι θα αναγνωριστεί ως ένας μύθος του τώρα στο τότε. Κι αυτό γιατί σε επίπεδο αριθμών, αυτό που καταφέρνει τόσο με το ZARI όσο και με το άλμπουμ της συνολικά, δεν έχει προηγούμενο στα ελληνικά μουσικά δρώμενα, ιδίως αν το δούμε και σε σχέση με την τελική της κατάταξη στη Eurovision.

Σε μόλις 3 μέρες, το νέο album της Μαρίνας Σάττι με τίτλο P.O.P. που κυκλοφορεί από την Golden Records και τη Minos EMI, a Universal Music Company βρέθηκε στο Νο8 των 10 δημοφιλέστερων νέων album παγκοσμίως, ανάμεσα σε ονόματα όπως η Billie Eilish, ο ZAYN και ο Childish Gambino. Η Μαρίνα Σάττι αποτελεί μάλιστα την πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα που κατορθώνει να μπει στο συγκεκριμένο chart, σπάζοντας ακόμα ένα ρεκόρ μέσα σε μόλις λίγες μέρες.

Λίγες μέρες πριν, η Μαρίνα Σάττι έγινε η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε στο Νο1 του “Daily Top Artists Greece” chart στο Spotify, αλλά και η πρώτη γυναίκα που βρέθηκε ταυτόχρονα τόσο στο Νο1, το Νο2 και το Νο3 του ημερήσιου Spotify Top200, όσο και των YouTube trends στην Ελλάδα.

Στα παραπάνω, μπορεί να υπάρχει αυτός ο περιορισμός, ότι δηλαδή η Μαρίνα Σάττι είναι η πρώτη γυναίκα, αλλά πραγματικά δε μπορούμε να σκεφτούμε και κάποιον άντρα να έχει να επιδείξει κάτι τέτοιο. Ίσως ο Mad Clip, ίσως ο Light, ίσως ο Snik, αλλά δεν είμαστε και βέβαιοι.

Στο Νο8: Η Μαρίνα Σάττι πέτυχε κάτι που δεν έχει πετύχει καμία Ελληνίδα τραγουδίστρια «ξεζουμίζοντας» την Eurovision

Τα απίθανα που πετυχαίνει η Μαρίνα Σάττι

Ακόμα, το τραγούδι MIXTAPE είναι το μοναδικό τραγούδι διάρκειας 10+ λεπτών που έφτασε στο Νο2 του ημερήσιου Top200, ενώ το ZARI το πρώτο στην ιστορία τραγούδι με ελληνικό στίχο που κατέκτησε μια θέση στη λίστα με τα 50 δημοφιλέστερα viral τραγούδια στο Spotify παγκοσμίως (#17).

Τις προηγούμενες μέρες, το ZARI βρέθηκε στα charts χωρών όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Λιθουανία, η Εσθονία, το Βέλγιο, η Ελβετία, το Λουξεμβούργο, η Σουηδία, η Φινλανδία, η Αυστρία, η Ισλανδία, η Ολλανδία, η Βουλγαρία, η Γερμανία, η Νορβηγία, η Ουκρανία, η Πολωνία, η Ισπανία, η Τουρκία, η Ουγγαρία, η Λετονία, το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία, η Σερβία, η Ιταλία, η Κύπρος, η Δανία, η Τσεχία και η Πολωνία.

Συνολικά, το album P.O.P. μετράει μέχρι σήμερα περισσότερα από 24 εκατομμύρια streams μόνο στο Spotify, αριθμό ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα. Όπως, σίγουρα, είναι κάποιο ρεκόρ που η Μαρίνα Σάττι είχε κάτω από 90.000 ακόλουθους πριν την 7η Μαρτίου όταν παρουσιάστηκε το ZARI, και τώρα αριθμεί 332.000. 240.000 και πλέον ακόλουθοι σε 2.5 μήνες, είναι κάτι το απίστευτο.