Οι θρυλικοί Rolling Stones, χωρίς τον ντράμερ Τσάρλι Γουότς, που έφυγε από τη ζωή το 2021, αποκάλυψαν το νέο τους άλμπουμ, με τίτλο Hackney Diamonds, βάζοντας μία διαφήμιση σε τοπική εφημερίδα, με… στυλ ρετρό.

Η διαφήμιση αναφέρεται σε μία… φανταστική βιομηχανία υαλουργίας, την Hackney Diamonds. Η πολύ έξυπνη τακτική της ομάδας μάρκετινγκ των Rolling Stones έβαλε την διαφήμιση στην εφημερίδα Hackney Gazette, κάνοντας λογοπαίγνιο μεταξύ του τίτλου της εφημερίδας και του τίτλου του άλμπουμ.

Το 31ο άλμπουμ της μπάντας, που αποτελείται πλέον από τον 80χρονο Μικ Τζάγκερ, τον 79χρονο Κιθ Ρίτσαρντς και τον 76χρονο Ρόνι Γουντ, αναμένεται σύντομα.

Στο λεκτικό της διαφημιστικής καταχώρησης χρησιμοποιούνται οι λέξεις «Satisfaction», «Gimme Shelter» και «Shattered», που παραπέμπουν στην μεγάλη επιτυχία του 1965 I Can’t Get No Satisfaction, στο Gimme Shelter – επιτυχία του 1969, και στο Shattered, που κυκλοφόρησε το 1978.

Το φόντο που χρησιμοποιείται στη διαφήμιση παραπέμπει επίσης στο άλμπουμ Some Girls, του 1978. Στο κάτω μέρος, αναφέρεται ότι η εικονική εταιρία υαλουργίας Hackney Diamonds «ιδρύθηκε το 1962», κάτι που παραπέμπει στο έτος ίδρυσης της μπάντας.

Ο τηλεφωνικός αριθμός των Rolling Stones

Στην διαφήμιση, που καταχωρήθηκε στην τρίτη σελίδα της τοπικής εφημερίδας του Ανατολικού Λονδίνου, υπάρχει και ένας τηλεφωνικός αριθμός. Όταν κάποιος καλέσει αυτό το νούμερο ακούει το ηχογραφημένο μήνυμα «καλωσήρθατε στη Hackney Diamonds, στους ειδικούς για τις επισκευές γυαλιού. Μην θυμώνετε, φτιάξτε το- ανοίγουμε στις αρχές Σεπτεμβρίου, οδός mare, Ε8. Εγγραφείτε για να σας καλέσουμε στο www.hackneydiamonds.com». Η ιστοσελίδα παραπέμπει στην εταιρία Universal Music, με την οποία συνεργάζονται οι Rolling Stones.

Ξεχωριστή αξία έχει το γεγονός ότι πρόκειται για το πρώτο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει από την λατρεμένη μπάντα χωρίς τον Τσάρλι Γουοτς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 80 ετών, τον Αύγουστο του 2021. Ακούγεται ωστόσο, να παίζει τύμπανα, ενώ συμμετέχει ο πρώην συνεργάτης της μπάντας – ο μπασίστας Μπιλ Γουάιμαν, ο οποίος επέστρεψε στο στούντιο σε ηλικία 86 ετών για να τιμήσει τη μνήμη του Τσάρλι Γουότς.

* Φωτογραφία: Getty Images