Μια επανέκδοση του τελευταίου στούντιο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι The Beatles, θα κυκλοφορήσει στις 15 Οκτωβρίου, ενισχύοντας το κλασικό άλμπουμ του 1970 με νέες ακυκλοφόρητες ηχογραφήσεις. Το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει τόσο σε φυσική, όσο και σε ψηφιακή super deluxe έκδοση και θα περιλαμβάνει 27 ηχογραφήσεις, καθώς και το «Let It Be EP» με τέσσερα κομμάτια και ένα δίσκο βινυλίου με ένα ακυκλοφόρητο stereo mix του Get Back, που έγινε από το μηχανικό ηχογραφήσεων, Γκλίν Τζονς, τον Μάιο του 1969.

Με την ανακοίνωση του νέου δίσκου, παρουσιάστηκαν τρία κομμάτια από το άλμπουμ Let It Be που επανακυκλοφόρησαν στο Spotify : Let It Be (2021 Mix), Don’t Let Me Down (First Rooftop Performance) και For You Blue (1969 Glyn Johns Mix).

Το άλμπουμ, που έρχεται να προστεθεί στις επετειακές κυκλοφορίες  Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band (2017), The BEATLES (‘White Album’) (2018) και Abbey Road (2019), θα περιλαμβάνει επίσης: 27 session ηχογραφήσεις που δεν έχουν ακουστεί ποτέ ξανά, το Let It Be EP με 4 τραγούδια και το Get Back Stereo LP με 14 τραγούδια που μίξαρε ο Γκλιν Τζονς τον Μάιο του 1969.

Ο παραγωγός Γκιλς Μάρτιν και ο ηχολήπτης Σαμ Όκελ ανέλαβαν το μιξάρισμα του άλμπουμ σε 5.1 surround DTS και Dolby Atmos. Το Let It Be είναι το τελευταίο άλμπουμ που κυκλοφόρησαν οι Beatles, στις 8 Μαΐου του 1970. Ήταν ένα άλμπουμ αποτέλεσμα των ηχογραφήσεων τους το 1969 και της ταυτόχρονης κινηματογράφισης τους για 21 μέρες στο Twickenham Film Studios του Λονδίνου και στο Apple Studio του συγκροτήματος.

https://www.intronews.gr/3853-2-charlie-watts-pethane-o-drummer-rolling-stones

Στη συνέχεια, στις 30 Ιανουαρίου του ίδιου έτους, ήρθε η συναυλία στην οροφή του Savile Row Apple Corps, που έμελλε να είναι η τελευταία της μπάντας. Έγινε μεταξύ συγγενών και φίλων και συνεργατών και διήρκησε 42 λεπτά, μέχρι που ήρθε η αστυνομία να τη σταματήσει μετά από καταγγελίες.

Beatles

Εκείνη η περίοδος ήταν η πρώτη φορά που οι Beatles επέτρεψαν να τους καταγράψουν για τόσο μεγάλο διάστημα και στη διάρκεια ηχογραφήσεων. Το υλικό που μαζεύτηκε ήταν 60 ώρες αδημοσίευτου υλικού, 150 ώρες ηχογραφήσεων και εκατοντάδες φωτογραφίες. Στο άλμπουμ που θα κυκλοφορήσει, θα περιλαμβάνεται και η σειρά ντοκιμαντέρ «The Beatles: Get Back» που σκηνοθετεί ο Πίτερ Τζάκσον, αλλά και ένα βιβλίο με τον ίδιο τίτλο.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, αυτή είναι η Super Deluxe Edition, καθώς το Let It Be θα είναι διαθέσιμο σε Deluxe και Standard Edition. Ο Πολ ΜακΚάρτνι πάντως είναι χαρούμενος για αυτό, καθώς «πάντοτε πίστευα ότι το ντοκιμαντέρ Let It Be είναι ένα θλιμμένο ντοκιμαντέρ γιατί εξηγεί πως διαλύθηκαν οι Beatles. Η νέα του εκδοχή αποτυπώνει την παρέα που κάναμε και την αγάπη που είχαμε ο ένας για τον άλλον. Δείχνει όλες τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί και μαζί με το remaster του άλμπουμ, υπενθυμίζει εκείνη την εποχή. Έτσι θέλω να θυμάμαι τους Beatles».

Αυτή η ανακοίνωση για τους Beatles έρχεται να προστεθεί στην ανακοίνωση των ABBA για κυκλοφορία νέων τραγουδιών.

Πηγή: Thebeatles.com