Την περασμένη εβδομάδα ο Κωνσταντίνος Αργυρός κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο με τίτλο «22», ο οποίος εισάγει καινά δαιμόνια στα ελληνικά δρώμενα. Πρόκειται για έναν δίσκο μοναδικό, από την άποψη ότι είναι περισσότερο άλμπουμ μιας κοσμοθεωρίας, παρά αυτούσια μουσικός. Χωρίζεται σε τρία μέρη: Νοσταλγία-Φως-Ενέργεια. Σε κάθε μέρος θα συναντήσει κάποιος τραγούδια καινούργια και κάποια που έχουν ήδη διανύσει μια πορεία τα τελευταία δύο χρόνια, όπως το Αθήνα Μου.

Αυτό που μπορεί κανείς να ακούσει, είναι έναν Κωνσταντίνο Αργυρό που πειραματίζεται με τους ήχους και δείχνει να αναζητά κάτι. Όχι μόνο μουσικά, αλλά εν γένει στη ζωή του. Ίσως δε θα ήταν υπερβολή να γράψουμε πως αυτό το άλμπουμ εκφράζει αυτή την κατάσταση: τη μετάβαση από ένα σημείο ζωής στο επόμενο. Ποια είναι η αφετηρία και ποιος θέλει να είναι ο τελικός σταθμός; Το ξέρει μόνο ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Εμείς, όσοι είμαστε παραλήπτες των τραγουδιών του, μπορούμε μόνο να προσθέτουμε τη δική μας ερμηνεία πάνω στα τραγούδια του και να τα μεταφράζουμε ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες και φάσεις ζωής. Έχοντας ακούσει πολλές φορές τα τραγούδια και από τα τρία μέρη του άλμπουμ του – τα 2 πρώτα έχουν κυκλοφορήσει και στο Youtube – ηχητικά και νοηματικά ήταν 5 εκείνα που μας έδωσαν περισσότερη τροφή για εσωτερική αναζήτηση, αλλά και το μουσικό αναπάντεχο.

Ο Ωκεανός είναι ένα απ΄αυτά που ήδη έχει ξεχωρίσει. Ο Κωνσταντίνος Αργυρός – και ο Λευτέρης Κιντάτος που γράφει τους στίχους – φαίνεται να μιλάει για έναν έρωτα που τελείωσε ή που δεν πραγματώθηκε ποτέ.

Το Αφού Σε Βρήκα Δε Σ΄Αφήνω είναι περισσότερο δυνατό μουσικά παρά στιχουργικά, αλλά το ένα δίνει νόημα στο άλλο.

Το Ηλιοβασίλεμα με τον Light είναι ίσως το τραγούδι με τις περισσότερες νέες μελωδίες και συνθέσεις από τον νέο δίσκο και σε αυτό σίγουρα έχει μεγάλη συμμετοχή ο Light με τη δική του καλλιτεχνική αντίληψη. Ακούγεται και ο ίδιος πιο ώριμος και αυτό συνδέεται αρμονικά με αυτό που θέλει να βγάλει ο Κωνσταντίνος Αργυρός.

Μετά τη συμμετοχή της στο videoclip του Τίποτα Εσύ, η Ελένη Φουρέιρα κάνει και το πολυπόθητο ντουέτο με τον Αργυρό. Οι καταβολές τους διαφορετικές μουσικά, αλλά βρίσκονται και οι δύο σε μια φάση που έρχονται όλο και πιο κοντά και ενώνουν με ιδανικό τρόπο τις μουσικές τους ανάγκες και τεχνοτροπίες.

Το 5ο και τελευταίο τραγούδι είναι ένας κλασικός Κωνσταντίνος Αργυρός. Κλασικός ως προς τα δύο τελευταία χρόνια, με τον κύκλο που εγκαινίασε Η Αθήνα Μου. Το Έδωσα Τα Πάντα Εγώ Για Σένα (μπορείς να το ακούσεις στο Spotify) είναι ένα ζεϊμπέκικο που θα μπορούσε άνετα να έχει γραφτεί από τον Θεοφάνους για τον Ρέμο σε μιαν άλλη εποχή. Είναι το ελληνικό λαϊκό στα καλύτερα του και με τον Αργυρό να το ερμηνεύει όπως του χρειάζεται.

* Ο δίσκος του Κωνσταντίνου Αργυρού κυκλοφορεί σε όλα τα ψηφιακά καταστήματα και στο κανάλι του στο Youtube από την Panik Records.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στο περιοδικό Nitro: «Αν μια κοπέλα μου αρέσει, θα της το εκφράσω ακόμα κι αν είμαστε στο ΙΚΑ»

Ελένη Φουρέιρα: Άλλη μια διάκριση – Η πρώτη Ελληνίδα που φωτογραφίζεται στο φημισμένο V Magazine

Mad Clip: Κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Money And Drugs Can’t Live In Poverty»