Σε όλα τα προηγούμενα άλμπουμ της η Adele έβαζε το συναίσθημα της από έναν χωρισμό ή από κάτι που αφορούσε την προσωπική της ζωή. Τώρα, στο «30» που κυκλοφόρησε την Παρασκευή, δεν είναι η ανάγκη της να εκφράσει το πώς νιώθει που οδήγησε στην παραγωγή αυτή. Ήταν η ανάγκη της να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα του γιου της για τα αίτια του διαζυγίου της με τον μπαμπά του και το πώς ήταν σε αυτή την περίοδο.

Σε ένα άλμπουμ που το Pitchfork αναλύει ως το καλύτερο της Adele, καθώς επεκτείνει το ηχητικό της σύμπαν σε είδη και μίξεις που δεν είχε τολμήσει στο παρελθόν, όπως η ρέγκε, το stomp-folk και η trip hop, συναντά κανείς τίτλους και στίχους που αποτελούν το μήνυμα της τραγουδίστριας από το παρελθόν. Παρελθόν γιατί ο στόχος της είναι αυτό το άλμπουμ να το ακούσει και να το κατανοήσει ο γιος της όταν θα είναι πια 18-20 ετών.

«Ο γιος μου είχε πολλές ερωτήσεις. Πραγματικά καλές και αθώες ερωτήσεις, για τις οποίες απλά δεν έχω μια απάντηση. Όπως “γιατί δεν μπορείτε να ζείτε πλέον μαζί;”» λέει η 33χρονη σουπερστάρ σε συνέντευξή της.

«Ήθελα να του εξηγήσω, μέσω αυτού του δίσκου, όταν θα είναι στα 20 ή στα 30 του, ποια είμαι και γιατί διάλεξα οικειοθελώς να διαλύσω όλη του τη ζωή αναζητώντας τη δική μου ευτυχία. (Το διαζύγιο) Τον έκανε πολύ δυστυχισμένο μερικές φορές. Και αυτό είναι μια πραγματική πληγή για μένα που δεν ξέρω αν θα μπορέσω ποτέ να γιατρέψω» είχε αναφέρει στη συνέντευξή της στη βρετανική Vogue η Adele για το διαζύγιο με τον 47χρονο Simon Conecki.

Ειδικά το κομμάτι με τίτλο «My Little Love» είναι ο πιο εύκολος τρόπος για την ίδια, ώστε να απαντήσει στον 9χρονο γιο της Angelo. «Η μαμά είχε πολλά έντονα συναισθήματα τον τελευταίο καιρό. Αισθάνομαι λίγο μπερδεμένη. Αγαπώ τον μπαμπά σου γιατί σε έδωσε σε εμένα. Είσαι μισός εγώ και μισός ο μπαμπάς. Ξέρω πως νιώθεις χαμένος, είναι ολότελα δικό μου λάθος».

Η Adele είναι ένας ειρηνοποιός στο άλμπουμ της. Μετά από σχεδόν δύο χρόνια αντιπαλότητας με τον Conecki, με τον Μάρτιο να είναι το οριστικό τέλος του γάμου της, τώρα πια έχει μόνο να πει «Η μαμά έχει πολλά να μάθει ακόμα. Όταν αμφιβάλλεις, πήγαινε με τον ρυθμό σου. Δε θα μάθω ποτέ, αν δεν κάνω το βήμα».