Σε ένα ιδιαίτερα καυστικό ξέσπασμα κατά του δημάρχου Βόλου προχώρησε ο Ανδρέας Μικρούτσικος μέσα από το Super Κατερίνα.

Ο παρουσιαστής, με αφορμή την επίσκεψη του Αχιλλέα Μπέου σε ελληνικό σχολείο στη Νότια Αφρική μαζί με τον Κωνσταντίνο Αργυρό, θέλησε να κάνει ένα σχόλιο για τις προθέσεις του αμφιλεγόμενου πολιτικού μέσα από αυτή την κίνηση.

«Πολλές και όμορφες οι εντυπώσεις από το ολιγοήμερο ταξίδι μου στη Νότια Αφρική. Αναμφίβολα από τις κορυφαίες και η πλέον συγκινητική εμπειρία η επίσκεψή μας με τον Κωνσταντίνο Αργυρό στο ελληνικό σχολείο στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπου ο Κωνσταντίνος μετέφερε ήχους και χρώματα της πατρίδας σε Ελληνόπουλα ακόμη και τρίτης γενιάς μεταναστών αλλά και στα παιδιά γηγενών», έγραψε μάλιστα ο Αχιλλέας Μπέος σε ανάρτησή του στο Facebook.

«Ο κύριος Μπέος είχε πάει να τσεκάρει, επειδή είναι Ελληνόπουλα εκεί της ομογένειας, μην έχει μπει κανένα μαυράκι, για να μπορέσει να κρατήσει την καθαρότητα ως γνήσιος ρατσιστής. Ευχαριστώ πολύ, αστείο», σχολίασε με νόημα ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

Στο άκουσμα της συγκεκριμένης τοποθέτησης, ο δημοσιογράφος Χάρης Λεμπιδάκης χαρακτήρισε την παρατήρηση «άστοχη», με τον παρουσιαστή να ενίσταται.

«Μέμφεσαι το αστείο μου την ώρα που ο Μπέος έχει βγει και έχει πει αυτά για τους ομοφυλόφιλους με τέτοια γλώσσα. Αυτόν τον άνθρωπο θα τον υπολήπτομαι επειδή πήγε στην Αφρική;

Τους Εβραίους, τους αθίγγανους, τους ομοφυλόφιλους… αυτούς κυνηγούσε και ο Χίτλερ», τόνισε ο Ανδρέας Μικρούτσικος.

«Εγώ δεν δίνω συγχωροχάρτια σε ρατσιστές. Λέω ένα αστείο, το οποίο δυστυχώς ακουμπάει στην πραγματικότητα. Πάω να υπογραμμίσω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτά που δήλωσε.

Δεν είναι μικρά πράγματα, δεν είναι ολίσθημα γλώσσας. Είναι κυριαρχία νοοτροπίας», επισήμανε κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Ανδρέας Μικρούτσικος.