Συνεχίζει να σπάει τα ρεκόρ ο Tom Cruise, ακόμη και στα 59 του χρόνια. Το sequel του Top Gun του 1986 κατάφερε μετά από έναν μήνα στις κινηματογραφικές αίθουσες να «σπάσει» το φράγμα του $1 δισεκατομμυρίου στο παγκόσμιο box office. Λίγο πίσω, σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το Doctor Strange in the Multiverse of Madness, το οποίο αν και έκανε καλύτερο άνοιγμα, έχει συγκεντρώσει μέχρι τώρα 946 εκατομμύρια δολάρια. Έτσι, το Top Gun: Maverick γίνεται η πιο επιτυχημένη εισπρακτικά ταινία όχι μόνο του 2022 αλλά και όλης της καριέρας του Cruise.

Είναι η πρώτη ταινία του 2022 που καταφέρνει να περάσει τον αριθμό-ορόσημο του ενός δισεκατομμυρίου. Μάλιστα, το κατάφερε αυτό χωρίς να «ανοίξει» στις αγορές της Κίνας και της Ρωσίας.

Που οφείλεται η επιτυχία αυτή του Top Gun; Σίγουρα όχι στον παράγοντα νοσταλγία, στον οποίον πάτησαν οι παραγωγοί της ταινίας. Αυτό που έλειψε στους θεατές, ειδικά με το κινηματογραφικό διάλειμμα που έφερε υποχρεωτικά ο νέος κορωνοϊός Covid-19, είναι η καταιγιστική δράση που προσφέρει το Top Gun: Maverick.

Ακόμη, ασφαλώς και αποδίδεται στον Tom Cruise μέρος της τεράστιας επιτυχίας της ταινίας, καθώς πρόκειται για έναν ηθοποιό, ο οποίος έχει γεννηθεί για να πρωταγωνιστεί σε ταινίες δράσεις. Το πόσο φυσικά επανέφερε 36 χρόνια μετά τον χαρακτήρα Pete «Maverick» Mitchell στην μεγάλη οθόνη, καταδεικνύει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του ανθρώπου αυτού να ερμηνεύει τέτοιους ρόλους.

Δείτε επίσης: Top Gun Maverick: Ο Tom Cruise είναι ο σύγχρονος πρίγκιπας του σινεμά

Τέλος, το Top Gun: Maverick έχει άρτιο σενάριο. Χωρίς τρύπες, η πλοκή γίνει εξηγήσεις για όσα συμβαίνουν ενώ αφήνει απ’έξω όσα θα μπορούσαν να βλάψουν την αρτιότητά του. Για παράδειγμα, δεν μας αφήνει περιθώριο να καταλάβουμε ποιοι είναι οι εχθροί της ταινίας, ώστε να μην χρειαστεί να αμφισβητήσουμε ποιοι είναι σε μετέπειτα ανάγνωσή της ταινίας. Μπορεί να μην πρόκειται για μία ταινία φιλοσοφική ή αστυνομική για να έχει το πιο περίπλοκο σενάριο αλλά η απλότητά του βοηθάει στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο μεταφράζεται σε τεράστια επιτυχία στο box office.

Σημειώνεται ότι η τελευταία ταινία που κατάφερε να σημειώσει πάνω από $1 δις. στο παγκόσμιο box office είναι το Spider-Man: No Way Home, το οποίο μάλιστα σχεδόν άγγιξε τα $2 δις., σημειώνοντας ρεκόρ για την μετά-covid εποχή.

Διαβάστε ακόμη στο intronews.gr: 

Rise: Η βιογραφική ταινία του Disney+ για τους Αντετοκούνμπο μας απογοήτευσε

Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη: Η πρώτη ελληνική ταινία είναι και επίσημα στο Netflix

Hunter Schafer: Στην επόμενη ταινία Hunger Games θα πρωταγωνιστήσει η «Jules» του Euphoria