«Το Napoleon είναι μια πρωτότυπη και προσωπική ματιά στην καταγωγή του Ναπολέοντα και τη γρήγορη, αδίστακτη άνοδό του στο αξίωμα του αυτοκράτορα, μέσα από το πρίσμα της εθιστικής και συχνά ασταθούς σχέσης του με τη σύζυγό του και μια αληθινή αγάπη, τη Josephine. Η πρόθεση της ταινίας είναι να αποτυπώσει τις διάσημες μάχες του Ναπολέοντα, την αδυσώπητη φιλοδοξία και το εκπληκτικό στρατηγικό μυαλό του ως ενός εξαιρετικού στρατιωτικού ηγέτη». Αυτά αναφέρει η επίσημη σύνοψη της ταινίας Napoleon που θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 21 Νοεμβρίου.

«Ξαναγράψαμε το Napoleon από την αρχή»

Ο σκηνοθέτης του Napoleon, ο εμβληματικός Ridley Scott αποκάλυψε προηγουμένως ότι κατέληξε να ξαναγράψει ολόκληρη τη «γαμημένη ταινία» με σκοπό να επικεντρωθεί περισσότερο στον Joakin Phoenix ως Ναπολέοντα. Με τον αρχικό τίτλο «Kitbag», προηγουμένως, η ταινία είχε ως άξονα τη ρομαντική σχέση μεταξύ της Ιωσηφίνας (Vanessa Kirby) και του Ναπολέοντα.

Napoleon: Το νέο trailer ενός έπους

«Με το Napoleon, νομίζω ότι σκάψαμε και βρήκαμε τον χαρακτήρα, ή όσο πιο κοντά σε αυτό που μπορεί να ήταν», είπε ο Scott. «Με τον Joakin, ξαναγράψαμε την καταραμένη ταινία γιατί ένιωθε άβολα. Ξεδιαλέξαμε κομμάτια της ταινίας για να επικεντρωθεί στο ποιος ήταν ο Βοναπάρτης. Έπρεπε να το σεβαστώ αυτό, γιατί αυτά που λέγονταν ήταν απίστευτα εποικοδομητικά. Τα έκανε όλα μεγαλύτερα και καλύτερα» εξήγησε για την ταινία ο Scott.

Ο Scott πρόσθεσε για τον ηθοποιό με τον οποίον συνεργάστηκαν και στον Μονομάχο: «Ο Joaquin είναι ίσως ο πιο ιδιαίτερος, στοχαστικός ηθοποιός με τον οποίο έχω δουλέψει ποτέ».

Napoleon trailer

Η συμπρωταγωνίστρια του Phoenix, Vanessa Kirby, είπε στο The Playlist ότι προσπάθησε να κάνει έρευνα στον ρόλο της Ιωσηφίνας. «Ήταν πραγματικά καταπληκτικό», είπε η Kirby. «Μου θυμίζει τη διαδικασία που ακολούθησα και στο The Crown, όπου πρέπει να παίξεις κάποιον αληθινό και πρέπει να κάνεις τόση έρευνα, για να συγκεντρώσεις όλες αυτές τις διαφορετικές εντυπώσεις που έχουν καταγραφεί. Να συνθέσεις το πραγματικό πρόσωπο και να φέρεις αυτήν την εκδοχή, αυτού του ατόμου, στην οθόνη».

Napoleon: To επικό δεύτερο τρέιλερ

Παραγωγοί του Napoleon είναι ο συγγραφέας/σκηνοθέτης Riddley Scott και o Kevin Walsh για τη Scott Free Productions. Η Apple Studios βρίσκεται πίσω από το έργο αφού είχε ανακοινωθεί πρώτα, το 2020, η 20th Century. Ο Scott επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι μια τετράωρη εκδοχή του Napoleon θα είναι διαθέσιμη για streaming στο Apple TV+.

* Η ταινία Napoleon κυκλοφορεί στις 23 Νοεμβρίου από την Feelgood.