Oppenheimer και Βarbie μονοπωλούν το ενδιαφέρον τις τελευταίες ημέρες. Δύο ταινίες που «έσωσαν» τον κινηματογράφο στο Χόλιγουντ, την ώρα που η απεργία των σεναριογράφων και των ηθοποιών συνεχίζεται. Το Oppenheimer έχει διθυραμβικές κριτικές και πλέον όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία να κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες.

Από την άλλη, όσοι παρακολούθησαν την ταινία για τον πατέρα της ατομικής βόμβας, Robert Oppenheimer, εντόπισαν ένα λάθος του σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν. Τρανή απόδειξη πως και οι καλύτεροι σκηνοθέτες μπορεί να χαθούν στις λεπτομέρειες.

Oppenheimer

Ειδικότερα, όταν ο Robert Oppenheimer (που τον υποδύεται ο Κίλιαν Μέρφι) βρίσκεται ανάμεσα σε πλήθος θεατών, φαίνεται πως κρατούν σημαιάκια των ΗΠΑ. Κι εδώ είναι το λάθος. Η εν λόγω σημαία εκείνη την εποχή δεν υπήρχε, μιας και λαμβάνει χώρα το 1945. 

Oppenheimer

Τα εν λόγω σημαιάκια που φαίνονται στην ταινία έχουν 50 αστέρια, όσες και οι πολιτείες των ΗΠΑ σήμερα, μόνο που σε εκείνη τη σκηνή κανονικά θα έπρεπε να έχει 48 αστέρια. Τα υπόλοιπα δύο αστέρια προστέθηκαν το 1959 και το 1960 αντίστοιχα με την προσάρτηση της Αλάσκας και της Χαβάης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.