Στις 28 Ιουλίου θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες το πολυαναμενόμενο «Oppenheimer», το οποίο συνοδεύτηκε από διθυραμβικές κριτικές μετά την πρεμιέρα στο Παρίσι. Πρωταγωνιστής είναι ο Κίλιαν Μέρφι, ο οποίος υποδύεται τον Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ, τον άνθρωπο που εφηύρε την ατομική βόμβα κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

Ο Οπενχάιμερ ήταν ένας από τους κύριους συντελεστές του Manhattan Project, μιας κυβερνητικής ερευνητικής προσπάθειας με επίκεντρο τη δημιουργία πυρηνικών όπλων που έλαβε χώρα από το 1942-1946, και διευθυντής του εργαστηρίου Los Alamos, όπου συναρμολογήθηκαν πρακτικά οι βόμβες.

Το trailer του Oppenheimer:

Η μεταμόρφωση του Κίλιαν Μέρφι στο Oppenheimer

Για τις ανάγκες του ρόλου, ο Κίλιαν Μέρφι έπρεπε να χάσει πολλά κιλά, υιοθετώντας μια εξαντλητική διατροφή. Τούτου λεχθέντος, η συμπρωταγωνίστρια του, Έμιλι Μπλαντ μιλώντας στο Extra, δήλωσε πως έτρωγε μόνο ένα αμύγδαλο την ημέρα.

Ο ίδιος ο Μέρφι μιλώντας στους New York Times, εξήγησε πως προφανώς για να γίνει αυτή η μεταμόρφωση δεν ακολούθησε υγιείς διόδους, ενώ εξήγησε πως πέντε μήνες πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα άρχισε να προετοιμάζεται. 

Oppenheimer πρεμιέρα

«Μου αρέσει να παίζω με το σώμα μου και ο Oppenheimer είχε μια πολύ ξεχωριστή σιλουέτα, την οποία ήθελα να έχω. Έπρεπε να χάσω αρκετά κιλά, μιας και ήταν πολύ αδύνατος. Είχε αυτά τα πραγματικά λαμπερά μάτια και ήθελα να του δώσω αυτό το βλέμμα με ανοιχτά μάτια, οπότε δουλέψαμε πολύ τη σιλουέτα και τις εκφράσεις του πριν ξεκινήσουμε», είπε ο Μέρφι.

Ο ηθοποιός δεν θέλει να αποκαλύψει ακριβώς πόσα κιλά έχασε για τον ρόλο, αλλά είπε πώς η φύση των γυρισμάτων τον έκανε να σταματήσει να ανησυχεί για το φαγητό. Είπε πώς κοιμόταν μόνο για λίγες ώρες κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, προσθέτοντας: «Ήμουν τόσο μέσα στον ρόλο, αλλά ήταν καλό γιατί ο χαρακτήρας ήταν τέτοιος. Δεν έτρωγε ποτέ».