Η Warner Bros. ετοιμάζεται να φέρει για τρίτη φορά τον Γουίλι Γουόνκα στη μεγάλη οθόνη, διασκευάζοντας το «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» του Ρόαλντ Νταλ στο ολοκαίνουριο «Wonka». Τον περιπετειώδη, εκκεντρικό Γουίλι Γουόνκα, τον ιδιοκτήτη του εργοστασίου, έχουν ενσαρκώσει αξέχαστα, πρώτα ο Τζιν Γουάιλντερ το 1971 κι έπειτα ο Τζόνι Ντεπ το 2005.

Ο Τίμοθι Σάλαμε πρωταγωνιστεί αυτή τη φορά ως ο αινιγματικός Γουίλι Γουόνκα στο origin story, καθώς επικεντρώνεται στα πρώτα βήματα και την εξέλιξη του ομώνυμου ήρωα στον διάσημο σοκολατοποιό.

Ο νεαρός ηθοποιός μίλησε πρόσφατα για τους λόγους με τους οποίους αποφάσισε να αναλάβει τον ρόλο που βασίζεται στον πασίγνωστο χαρακτήρα του παιδικού βιβλίου του Ρόαλντ Νταλ.

«Το να δουλέψω πάνω σε κάτι που θα έχει ένα ακοινώνητο νεανικό κοινό, αυτό ήταν απλά μια μεγάλη χαρά. Γι’ αυτό με τράβηξε», δήλωσε στη Vogue.

«Σε μια εποχή και σε ένα κλίμα έντονης πολιτικής ρητορικής, όταν υπάρχουν τόσα άσχημα νέα συνεχώς, αυτό ελπίζω να είναι ένα κομμάτι σοκολάτας», πρόσθεσε.

Την ταινία σκηνοθετεί ο σκηνοθέτης του «Paddington», Πολ Κινγκ, από σενάριο που έγραψε μαζί με τον Σάιμον Φάρναμπι.

Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Κίγκαν – Μάικλ Κι, Ρόουαν Άτκινσον, Σάλι Χόκινς, Oλίβια Κόλμαν, Τζιμ Κάρτερ, Ματ Λούκας, Ντάσα Ρόθγουελ, Τομ Ντέιβις, με τον Χιου Γκραντ να υποδύεται έναν Oompa-Loompa.

Η ταινία «Wonka» θα προβληθεί στις αίθουσες στις 15 Δεκεμβρίου.