Θα ξεκινήσουμε από μια γενικότερη μεγάλη αλήθεια: Το να πηγαίνεις θέατρο είναι ένα δώρο στον εαυτό σου. Το πώς και πόσο μπορεί να σε γεμίσουν εσωτερικά με συναισθήματα και γνώσεις οι καλές θεατρικές παραστάσεις είναι σπάνιο και πολύτιμο πράγμα. Καλλιέργεια, πνευματική και ψυχική.

Όπως το είχε θέσει άλλοτε ο Κάρολος Κουν: «Δεν κάνουμε θέατρο για το θέατρο. Δεν κάνουμε θέατρο για να ζήσουμε. Κάνουμε θέατρο για να πλουτίσουμε τους εαυτούς μας, το κοινό που μας παρακολουθεί κι όλοι μαζί να βοηθήσουμε να δημιουργηθεί ένας πλατύς, ψυχικά πλούσιος και ακέραιος πολιτισμός στον τόπο μας».

Είμαστε τυχεροί συνεπώς που η Αθήνα είναι γεμάτη από καλές θεατρικές παραστάσεις. Εν προκειμένω κάναμε μια επιλογή από 5 «φρέσκες», που πιστεύουμε ολόψυχα πως δεν πρέπει να χάσεις. Γιατί… εσύ θα χάσεις!

Οι 5 θεατρικές παραστάσεις που σου προτείνουμε οπωσδήποτε να δεις τη φετινή σεζόν

Νίνα/Where Are You My De@r

Τι περνάει μια γυναίκα μετά τα 30; Ποιες οι ανησυχίες της, ο καθημερινός της αγώνας; Πώς ισορροπεί ανάμεσα στους αναπόφευκτους περιορισμούς και στην προσπάθεια να κάνει αυτό που πραγματικά θέλει; Πώς να μάθουμε να διεκδικούμε αυτό που είναι καλό για μας και να βάζουμε όσους μας μειώνουν στη θέση τους; Πώς να αποδεχτούμε το ποιοι πραγματικά είμαστε και μέσα και από τα λάθη μας;

Η Ειρήνη Φαναριώτη, σε ένα one… woman show, βασισμένο σε προσωπικά της βιώματα. Γράφει, σκηνοθετεί και παίζει σε ένα μονόλογο στον οποίο πολλές γυναίκες, αλλά και άνδρες, θα βρουν κομμάτια του εαυτού τους.  Ένα συγκλονιστικό έργο από αυτά που σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

Υποδύεται τη Στέλλα, μια κοπέλα που μένει χωρίς δουλειά και πλέον συνεργάζεται εθελοντικά με ένα καταφύγιο άγριας ζωής. Στο καταφύγιο, συνδέεται συμβολικά με ένα ελάφι, τη Νίνα. Με αφορμή ένα συμβάν στην εργασία του συντρόφου της, ξεκινά ένα flashback στο μυαλό της Στέλλας, βασικών γεγονότων της ζωής της…

Θέατρο 104, Ευμολπιδών 41, Αθήνα

Παραστάσεις: Σάββατο – Κυριακή, στις 21.15

Βρες εισιτήρια ΕΔΩ

θεατρικές παραστάσεις

Μίξερ

Η πιο αστεία θεατρική παράσταση της σεζόν; Χωρίς να τις έχουμε δει όλες – χρονικώς αδύνατον δυστυχώς – απαντάμε… ναι! Γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να φανταστούμε πως «παίζει» κάτι πιο fun εκεί έξω αυτήν την εποχή επί σκηνής από αυτό το μιούζικαλ τσέπης – όπως μας συστήνεται.

Η σούπερ ταλαντούχα Έλενα Χαραλαμπούδη (γνωστή και ως 5′ minute mum) ερμηνεύει 35 (!) ρόλους (ούτε ο Τζέιμς ΜακΑβόι στο Split να ήταν!) και δημιουργεί ένα απίστευτο δίδυμο με τον – επίσης εξαιρετικό – Αλέξανδρο Σιάτρα. Το κείμενο της Ζέτης Φίτσιου «κεντάει», η μουσική ομοίως και όλα δένουν υπέροχα και αρμονικά για μια από τις πλέον έξυπνες και πρωτοποριακές κωμωδίες που είδαμε τελευταία.

Θέατρο Μικρό Γκλόρια – Ιπποκράτους 7, Αθήνα

Παραστάσεις: Παρασκευή 21:15 /Σάββατο 18:15 & 21:15 / Κυριακή 20:30

Βρες εισιτήρια ΕΔΩ

Σεβάς Χανούμ

Φαίνεται πως έχει δουλευτεί κάθε λεπτομέρεια. Φαίνεται η αγάπη και η «ψυχή» που μπήκε από τους συντελεστές για να βγει αυτό το αποτέλεσμα. Ήτοι ένας εξαιρετικός μονόλογος για τη ζωή της ιέρειας του ρεμπέτικου Σεβάς Χανούμ.

Πολλά «μπράβο» για την ερμηνεία της Κωνσταντίνας Μιχαήλ, το έργο είναι προφανώς πάνω της και το υποστηρίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πλαισιωμένη ιδανικά από τον Ιάσονα Χρόνη, στο ρόλο του δημοσιογράφου.

Συναίσθημα και αφηγηματική απόσταση βρίσκουν την κατάλληλη ισορροπία και ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Ρήγος παρουσιάζει μια δουλειά που μπαίνει άνετα στις καλύτερες θεατρικές παραστάσεις της σεζόν.

Θέατρο Σημείο – Χαριλάου Τρικούπη 4, Καλλιθέα

Παραστάσεις: Παρασκευή: 21.00 / Σάββατο: 21:00 / Κυριακή: 20:00

Βρες εισιτήρια ΕΔΩ

θεατρικές παραστάσεις

The Humans

Η βραβευμένη με Τόνι παράσταση του Στίβεν Κάραμ ήρθε στα μέρη μας σε σκηνοθεσία-μετάφραση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. Και είναι του είδους που κερδίζεις πράγματα αν παρακολουθήσεις.

Το κείμενο είναι to the point και υποστηρίζεται απόλυτα από τις θαυμάσιες ερμηνείες ενός δυνατού καστ (Θέμις Μπαζάκα, Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Ξένια Καλογεροπούλου, Ειρήνη Μακρή, Μαρία Πετεβή, Κωνσταντίνος Ασπιώτης)

Το story είναι προσιτό και οικείο με την έννοια πως έχει να κάνει με (οικογενειακά) ζητήματα που, περισσότερο ή λιγότερο, αντιμετωπίζουμε όλοι μας. Θέλει να δώσεις λίγο χρόνο σε αυτή τη θεατρική παράσταση διάρκειας 120 λεπτών συνολικά. Να σε βάλει στο σύμπαν της, να σε παρασύρει στο ρυθμό της. Αξίζει, όμως.

Διαύγεια, τρυφερότητα, χιούμορ και εν τέλει αγάπη (για τις ατέλειες μας), το «μενού» είναι σίγουρα ελκυστικό. Ένα έργο ανθρώπινο, γεμάτο συναισθήματα.

Θέατρο Μουσούρη – Πλατεία Καρύτση 7

Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη & Παρασκευή στις 21:00 Σάββατο στις 18:00 & 21:00 Κυριακή στις 19:00

Βρες εισιτήρια ΕΔΩ

Νύχτες

Μια διασκευή της νουβέλας «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι που «γαλουχήθηκε» με ιδιαίτερη καλαισθησία από τη Βάσια Χρονοπούλου και το τελικό αποτέλεσμα είναι αδιάψευστος μάρτυρας περί αυτού.

Από τις θεατρικές παραστάσεις που δεν μπορείς παρά να ταυτιστείς με την ευαίσθητη ψυχοσύνθεση των ηρώων. Είτε επειδή τα πέρασες, πιο νέος, και δεν τα ξέχασες ποτέ είτε επειδή είναι τώρα αυτή η «φάση» σου. Ο (εσωτερικός) διάλογος για όσα μας απασχολούν είναι αναπόδραστη συνέπεια.

Στις «Νύχτες» οι ονειροφαντασίες κι αγωνίες του ήρωα απλώνονται σε όλους τους θεατρικούς χαρακτήρες. Όσο, όμως, τα όνειρa παίρνουν μορφή, χάνεται κάθε αίσθηση της πραγματικής ζωής, ενώ ο χρόνος κυλά και τα νιάτα φεύγουν…

Παίζουν: Κωνσταντίνος Δημητρακάκης, Βασιλίνα Κατερίνη, Παναγιώτα Μπιμπλή, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

Θέατρο: Studio Μαυρομιχάλη – Μαυρομιχάλη 134, Αθήνα

Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη: 21:00

Βρες εισιτήρια ΕΔΩ

θεατρικές παραστάσεις