Οι υπάλληλοι της Amazon που δεν είναι διατεθειμένοι να εργάζονται από τα γραφεία τουλάχιστον 3 μέρες την εβδομάδα, αφήνουν ως μόνη επιλογή την απόλυσή τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Από τον Μάιο ήδη, η πολιτική της εταιρείας, αλλαγμένη πλέον, ζητούσε από τους εργαζόμενους τη φυσική παρουσία τους στο γραφείο τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, ωστόσο αρκετοί δεν το τηρούν. «Αν δεν μπορείτε να δεσμευτείτε (σε αυτήν την υποχρέωση) παρά τις διαφωνίες σας… μάλλον δεν έχετε μέλλον στην Amazon, γιατί πλέον δουλεύουμε με αυτόν τον τρόπο», σημείωσε ο CEO του παγκόσμιου κολοσσού του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Παλαιότερες πολιτικές της εταιρείας έδιναν την επιλογή σε τμήματα εργαζομένων να αποφασίσουν οι ίδιοι αν θα συνέχιζαν ή όχι την εργασία εξ αποστάσεως. Στη σχετική ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στο blog της εταιρείας, τονίζεται ότι «είναι καλύτερο για την εργασιακή κουλτούρα της Amazon και πιο εύκολο να διδασκόμαστε ο ένας από τον άλλον και να συνεργαζόμαστε πιο αποτελεσματικά αν είμαστε όλοι στο γραφείο».

Σχεδόν 30.000 υπάλληλοι της εταιρείας υπέγραψαν μια επιστολή διαμαρτυρίας ενάντια στην οδηγία επιστροφής στο γραφείο, επισημαίνοντας ότι «υπονομεύει» το μέλλον που ονειρεύονται για την εταιρεία, το οποίο είναι ανοικτό στη διαφορετικότητα και προωθεί την προσβασιμότητα.

Τις περασμένες εβδομάδες δε, οι υπάλληλοι της εταιρείας, κατήγγειλαν ότι ξεκίνησαν να καταγράφονται οι ημερομηνίες προσεύλευσής τους στο γραφείο και να επιβάλλονται ποινές εάν ήταν λιγότερες απ’ όσες απαιτείται.