Με τη συζήτηση αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν εξαιτίας της τεχνητής νοημοσύνης να περιστρέφεται γύρω από τις αλλαγές που θα προκληθούν ακόμα και στη συμπεριφορά των χρηστών, αυτή τη φορά ένας άνθρωπος άμεσα συσχετιζόμενος με το χώρο, παίρνει σαφή θέση σε σχέση με το μέλλον εταιρειών κολοσσών του χώρου.

Ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, πιστεύει ότι η μελλοντική κορυφαία εταιρεία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης πιθανότατα θα έχει δημιουργήσει έναν προσωπικό ψηφιακό εκπρόσωπο που θα μπορεί να εκτελεί ορισμένες εργασίες για τους ανθρώπους.

Ριζικές αλλαγές στις συμπεριφορές των χρηστών συνεπάγεται αυτό το δεδομένο, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να μην χρειάζεται ποτέ να επισκέπτονται έναν ιστότοπο αναζήτησης δηλαδή, αλλά να χρησιμοποιούν ορισμένα εργαλεία παραγωγικότητας ή να κάνουν αγορές από το Amazon.

Αυτός ο βοηθός τεχνητής νοημοσύνης που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί θα είναι σε θέση να κατανοεί τις ανάγκες και τις συνήθειες ενός ατόμου και θα το βοηθά «να διαβάζει τα πράγματα που δεν έχετε χρόνο να διαβάσετε», δήλωσε ο Γκέιτς τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Goldman Sachs και της SV Angel στο Σαν Φρανσίσκο με θέμα την τεχνητή νοημοσύνη.

Κατά την τοποθέτησή του δε, επισήμανε ότι υπάρχει μια πιθανότητα αυτός ο μελλοντικός νικητής της τεχνητής νοημοσύνης να είναι είτε μια νεοφυής επιχείρηση είτε ένας τεχνολογικός γίγαντας. «Θα απογοητευόμουν αν η Microsoft δεν έμπαινε εκεί», δήλωσε ο Γκέιτς. «Αλλά είμαι εντυπωσιασμένος με μερικές νεοφυείς επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της Inflection», πρόσθεσε αναφερόμενος στην επιχείρηση Inflection.AI, την οποία συνίδρυσε το πρώην στέλεχος της DeepMind Mustafa Suleyman.