Η Λωρίδα της Γάζας έχει υποφέρει σφόδρα από τον αριθμό των επιθέσεων που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ και σύμφωνα με το Al Jazeera από το 2007, όταν τέθηκε ο αποκλεισμός της, έξι πόλεμοι.

Το 2008, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν στη Γάζα για να σκοτώσουν άνδρες της Χαμάς, γεγονός που οδήγησε στην Επιχείρηση «Χυμένο Μολύβι». Αεροπορικοί βομβαρδισμοί και χερσαίες εισβολές, κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 1.000 Παλαιστίνιους και 12 Ισραηλινούς. Η ισραηλινή εισβολή προκάλεσε επίσης σοβαρές ζημιές σε κατοικίες, επιχειρήσεις και ηλεκτρικές υποδομές στη Γάζα.

Το 2012, το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές για οκτώ ημέρες και κατάφερε να σκοτώσει τον επικεφαλής της στρατιωτικής πτέρυγας της Χαμάς. Κατά τη διάρκεια εκείνων των επιθέσεων έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 180 άνθρωποι.

Το 2014, το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές και βομβαρδισμούς. Το ισραηλινό πυροβολικό κατά την διάρκεια των χερσαίων επιθέσεών του, κατέστρεψε πολλές γειτονιές της Γάζας. Σε εκείνες τις επιθέσεις έχασαν τη ζωή τους πάνω από 2.100 Παλαιστίνιοι, στην πλειονότητά τους άμαχοι. Το Ισραήλ προσδιόρισε τον αριθμό των νεκρών του σε 67 στρατιώτες και έξι πολίτες.

Πιο πρόσφατα, το 2021, το Ισραήλ απείλησε να εκδιώξει παλαιστινιακές οικογένειες από τα σπίτια τους στη συνοικία Sheikh Jarrah της κατεχόμενης Ανατολικής Ιερουσαλήμ ενώ η ισραηλινή αστυνομία επέβαλε περιορισμούς στο τέμενος al-Aqsa κατά τη διάρκεια του μουσουλμανικού ιερού μήνα του Ραμαζανιού. Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν περισσότεροι από 250 άνθρωποι.

Το 2022, κατά την διάρκεια τριήμερων ισραηλινών βομβαρδισμών στη Γάζα σκοτώθηκαν τουλάχιστον 44 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων 15 παιδιά.

Σύμφωνα με τις ιατρικές αρχές από τις 7 Οκτωβρίου μέχρι σήμερα έχουν σκοτωθεί πάνω από 8.300 άνθρωποι. Μάλιστα πάνω από 3.400 θύματα είναι παιδιά.