Ένας υπάλληλος της Γερουσίας που κατηγορείται ότι βιντεοσκόπησε τον εαυτό του να κάνει σεξ σε αίθουσα ακροάσεων του Κογκρέσου απειλεί με νομικές ενέργειες μετά την απόλυσή του.

Το άσεμνο βίντεο, που δημοσιεύθηκε από την Daily Caller την Παρασκευή, δείχνει δύο άνδρες να κάνουν σεξ μέσα στο Hart 216, το δικαστικό δωμάτιο. Ο Aidan Maese-Czeropski, νομοθετικός βοηθός του γερουσιαστή Ben Cardin του Μέριλαντ, κατονομάστηκε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ως ένας από τους άνδρες στο βίντεο.

Το γραφείο του Cardin δήλωσε στο Politico ότι «ο Aidan Maese-Czeropski δεν εργάζεται πλέον από τη Γερουσία των ΗΠΑ».

Η αστυνομία του Καπιτωλίου δήλωσε ότι γνωρίζει το θέμα και το εξετάζει.

Η αίθουσα φέρει σημαντικές ιστορικές διακρίσεις. Φιλοξένησε τις ακροάσεις της επιτροπής 9/11 και ο Τζέιμς Κόμεϊ, ο πρώην διευθυντής του FBI, έδωσε την κατάθεσή του για τον Ντόναλντ Τραμπ εκεί το 2017. Ο τότε ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Tom Daschle έλαβε μια επιστολή με άνθρακα εκεί τον Οκτώβριο του 2001 αμέσως μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 9/11 και η αίθουσα είδε τη δικαστή του ανώτατου δικαστηρίου Sonia Sotomayor να γίνεται η πρώτη Λατίνα που παρακολούθησε ακροάσεις υποψηφιότητας για το ανώτατο δικαστήριο του έθνους.

Σε μια ανάρτηση στο LinkedIn, ο Maese-Czeropski δεν αναφέρθηκε άμεσα στο βίντεο, αλλά είπε ότι περνούσε μια δύσκολη στιγμή.

«Ενώ ορισμένες από τις ενέργειές μου στο παρελθόν έχουν δείξει κακή κρίση, αγαπώ τη δουλειά μου και ποτέ δεν θα έδειχνα ασέβεια στον χώρο εργασίας μου», έγραψε. «Οποιεσδήποτε προσπάθειες να χαρακτηρίσω τις ενέργειές μου διαφορετικά είναι κατασκευασμένες και θα διερευνήσω ποιες νομικές επιλογές έχω στη διάθεσή μου σε αυτά τα θέματα».

Στην ανάρτηση στο LinkedIn, ο Maese-Czeropski αναφέρθηκε επίσης σε μια άσχετη κατηγορία ότι συνόδευσε τον βουλευτή Max Miller στο Καπιτώλιο την Τετάρτη.

«Όσον αφορά τις κατηγορίες σχετικά με το μέλος του Κογκρέσου Max Miller , δεν έχω δει ποτέ το μέλος του Κογκρέσου και δεν είχα καμία ευκαιρία ή αιτία να τον φωνάξω ή να τον αντιμετωπίσω», δήλωσε η Maese-Czeropski.

Ο Cardin προεδρεύει της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας. Το γραφείο του δήλωσε στην Washington Examiner την Παρασκευή: «Έχουμε δει αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Καθώς πρόκειται για θέμα προσωπικού και υπό εξέταση, δεν θα σχολιάσουμε περαιτέρω αυτή τη στιγμή».