Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ζήτησε από τις αρχές να “κάνουν τα πάντα” για να διασώσουν “τους αγνοούμενους” και τους “εγκλωβισμένους” μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν το Πεκίνο και τα περίχωρά του τις τελευταίες ημέρες, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Κίνας.

“Πρέπει να γίνουν τα πάντα για να εντοπιστούν και να διασωθούν οι αγνοούμενοι και οι εγκλωβισμένοι”, υπογράμμισε ο Σι, σύμφωνα με τις δηλώσεις του που μετέδωσε το CCTV.

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι πλημμύρες έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής τη ζωή σε 11 ανθρώπους, ενώ άλλοι 27 αγνοούνται.

Ο τυφώνας Ντοκσούρι, που υποβιβάστηκε σε καταιγίδα, πλήττει την Κίνα από τα νοτιοανατολικά προς τα βόρεια από την Παρασκευή, όταν έφτασε στην επαρχία Φουζιάν, αφού προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων στις γειτονικές Φιλιππίνες.

Οι βροχοπτώσεις στο Πεκίνο ξεκίνησαν το Σάββατο. Σε διάστημα 40 ωρών καταγράφηκε στην πρωτεύουσα της Κίνας βροχόπτωση ίση με αυτή που κατά μέσον όρο σημειώνεται ολόκληρο τον Ιούλιο.

“Από τις ισχυρές βροχές έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 11 άνθρωποι και 27 αγνοούνται”, μετέδωσε σήμερα το CCTV, επικαλούμενο τοπικές αρχές αρμόδιες για την αντιμετώπιση των πλημμυρών.