Μια 14χρονη μαθήτρια άνοιξε πυρ με επαναληπτική καραμπίνα νωρίτερα σήμερα το πρωί στο σχολείο της στο Μπριάνσκ, μια πόλη στη δυτική Ρωσία, σκοτώνοντας μια συμμαθήτριά της και τραυματίζοντας άλλους πέντε συμμαθητές της προτού αυτοκτονήσει.

«Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, ένα 14χρονο κορίτσι ήρθε στο σχολείο με μια επαναληπτική καραμπίνα, με την οποία πυροβόλησε εναντίον των συμμαθητών του» και σκότωσε μια από αυτούς, ανέφερε ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής της Ρωσίας.

“Το αποτέλεσμα του περιστατικού είναι να σκοτωθούν δύο άνθρωποι (ένας από αυτούς η δράστις) και πέντε να τραυματιστούν, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο”.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Μπριάνσκ, μια πόλη που συνορεύει με την Ουκρανία, «τα κίνητρα και οι συνθήκες» της τραγωδίας ερευνώνται, ωστόσο ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κορίτσι δεχόταν για χρόνια bullying.

“Μια φρικτή τραγωδία συνέβη σήμερα στο σχολείο αριθμός 5 στο Μπριάνσκ. Μία από τις μαθήτριες έφερε ένα όπλο μαζί της στο σχολείο”, έγραψε ο περιφερειάρχης Αλεξάντρ Μπογκομάζ στο Telegram.

Όπως είπε ο ίδιος, οι πέντε τραυματίες είναι όλοι μαθητές και φέρουν ελαφρά τραύματα.

“Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους γονείς του νεαρού κοριτσιού που σκοτώθηκε από τον πυροβολισμό. Είναι μια φρικτή απώλεια. Οι οικογένειες του νεαρού κοριτσιού που σκοτώθηκε και όσων τραυματίστηκαν θα λάβουν όλη τη βοήθεια που χρειάζονται”, πρόσθεσε.

μαθήτρια

“Μαζί με τις δυνάμεις επιβολής του νόμου προσπαθούμε να διακριβώσουμε τις συνθήκες υπό τις οποίες η μαθήτρια κατάφερε να μεταφέρει όπλο στο σχολείο”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Η διαδικτυακή εφημερίδα Mash δημοσίευσε μια φωτογραφία, που αναφέρει ότι είναι της νεκρής δράστιδος, πεσμένη στο πάτωμα και ντυμένη ολόμαυρα. Το έντυπο γράφει ότι η δράστις ήταν οπλισμένη και με κυνηγητικό μαχαίρι, το οποίο στη φωτογραφία φαίνεται ότι είχε μέσα στη δεξιά της μπότα.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο εδώ

Ανακρίθηκε ο πατέρας

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, ο πατέρας της 14χρονης ανακρίθηκε από τις αρχές.

«Προσπαθούν να μάθουν πώς ήταν αποθηκευμένο το όπλο στο σπίτι, πώς το παιδί μπόρεσε να το πάρει και αν (ο πατέρας) είχε διδάξει στο νεαρό κορίτσι πώς να πυροβολεί», είπε στο Tass μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.