Ο ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα, πρόκειται να αφεθεί με ηλεκτρονικό βραχιολάκι, ανέφερε τη Μεγάλη Τρίτη η βελγική εφημερίδα Le Soir.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαρτίου η βελγική Δικαιοσύνη είχε αποφασίσει την παράταση της προφυλάκισης του Μαρκ Ταραμπέλα κατά ένα μήνα.

Ο Μαρκ Ταραμπέλα κατηγορείται στο πλαίσιο της έρευνας της Ομοσπονδιακής Εισαγγελίας του Βελγίου για διαφθορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από την πλευρά του, ο ευρωβουλευτής ισχυρίζεται ότι είναι αθώος και αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο κύκλωμα διαφθοράς.

Υπενθυμίζεται, ότι προφυλακισμένη παραμένει μόνο η Εύα Καΐλή. Τη Μεγάλη Πέμπτη θα εξεταστεί το νέο αίτημα αποφυλάκισής της, με την ίδια να δηλώνει ότι δεν πρόκειται να ομολογήσει αδικήματα που δεν έχει διαπράξει. Ο Βέλγος δικηγόρος της Σβεν Μαρί, δήλωσε πάντως εξοργισμένος από την απόφαση της βελγικής δικαιοσύνης να αφήσει ελεύθερο με βραχιολάκι τον Παντσέρι, φερόμενο ως «εγκεφάλο» της πολύκροτης υπόθεσης χρηματισμού από το Κατάρ.

Εκτός φυλακής την ίδια στιγμή, με βραχιολάκι, βρίσκεται και ο σύντροφος της Καΐλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.