Κατ’ ελάχιστον 209 είναι οι νεκροί στο μοιραίο αλιευτικό σκάφος που ναυάγησε στα διεθνή ύδατα ανοικτά της Πύλου που προέρχονται από το Πακιστάν, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Τα δεδομένα, επικαλείται η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ερευνών (FIA), από όπου και τα δημοσίευσε η ειδησεογραφική πηγή και ισχυρίζεται ότι από αυτά τα 209 «θύματα», 181 ήταν από το Πακιστάν και 28 από το διοικούμενο από το Πακιστάν τμήμα του Κασμίρ. Κατά την ίδια υπηρεσία δε, δείγματα DNA από 201 οικογένειες συγκεντρώθηκαν από αξιωματούχους για να βοηθήσουν την Ελλάδα στις ταυτοποιήσεις.

Ο αριθμός αυτός βασίζεται σε πληροφορίες που δόθηκαν από οικογένειες που ανέφεραν ότι συγγενής τους είχε επιβιβαστεί στο μοιραίο σκάφος.

Υπενθυμίζεται ότι ο επίσημος απολογισμός του δυστυχήματος εξακολουθεί να είναι στους 82 νεκρούς ενώ οι επιζώντες ανέρχονται σε 104, από τους οποίους 12 είναι Πακιστανοί.

Δεν υπάρχει ωστόσο, επίσημη καταγραφή των επιβαινόντων και των θυμάτων, παρά μόνο κατά προσέγγιση εικασίες που θέλουν από 750 έως 800 εκείνους που επιβιβάστηκαν στο μοιραίο σκάφος.