Τουλάχιστον 50 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σε έκρηξη στο Πακιστάν, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε ένα τζαμί στη νοτιοδυτική επαρχία Μπαλουχιστάν την Παρασκευή, καθώς ο κόσμος συγκεντρώθηκε για θρησκευτική γιορτή.

Αξιωματούχοι στο Μπαλουχιστάν κήρυξαν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Καμία ομάδα δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση.

Εν τω μεταξύ, μια ξεχωριστή έκρηξη σημειώθηκε σε τζαμί κοντά στην πόλη Peshawar στην επαρχία Khyber Pakhtunkhwa.

Ο αριθμός των θυμάτων στο τζαμί στο Χάνγκου κοντά στην Πεσαβάρ δεν είναι ακόμη γνωστός, αλλά η αστυνομία λέει ότι αρκετοί άνθρωποι ενδέχεται να παγιδευτούν κάτω από τα ερείπια μετά την κατάρρευση της στέγης.

Το τζαμί στο Χάνγκου είναι μέρος ενός αστυνομικού συγκροτήματος, είπε η τοπική αστυνομία στο BBC.

Πλάνα από τη σκηνή στην πόλη Mastung του Μπαλουχιστάν έδειξαν τους τραυματίες να διασώνονται από υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και ντόπιους.

Το Μπαλουχιστάν είναι η μεγαλύτερη επαρχία του Πακιστάν, που συνορεύει με το Αφγανιστάν και το Ιράν, έχει χτυπηθεί συχνά από ένοπλους μαχητές, συμπεριλαμβανομένου του Tehrik-e Taliban Pakistan (TTP) ή των Πακιστανικών Ταλιμπάν και της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Ωστόσο, το TTP αρνήθηκε ότι εμπλέκεται στην έκρηξη της Παρασκευής, λέγοντας σε δήλωση ότι μια τέτοια επίθεση ήταν ενάντια στις πολιτικές του.

Τον Ιούλιο, περισσότεροι από 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στη βορειοδυτική επαρχία Khyber Pakhtunkhwa σε συγκέντρωση θρησκευτικού πολιτικού κόμματος.