Αν είσαι και εσύ «κολλημένος» με το TikTok μόλις θα μάθεις ότι ετοιμάζονται αλλαγές που αφορούν τον χρόνο παρακολούθησης. Συγκεκριμένα η πλατφόρμα δημιουργίας και κοινοποίησης βίντεο μικρής διάρκειας, θα περιορίσει τον χρόνο παρακολούθησης των ανήλικων χρηστών -όσων είναι κάτω των 18 ετών- σε 60 λεπτά την ημέρα και θα τους ζητηθεί να εισάγουν έναν κωδικό πρόσβασης για να συνεχίσουν να παρακολουθούν αφού συμπληρωθεί το όριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δημοφιλούς μέσου κοινωνικής δικτύωσης, τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Με τον τρόπο αυτό, οι γονείς θα μπορούν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή «Family Pairing» (Οικογενειακή Σύζευξη) για να προσαρμόσουν το ημερήσιο χρόνο που περνούν τα παιδιά τους μπροστά από την οθόνη.

Τι είναι η οικογενειακή σύζευξη

Είναι μια υπηρεσία που επιτρέπει σε έναν γονέα να συνδέσει τον λογαριασμό του TikTok με αυτόν του εφήβου του, ώστε να μπορεί να θέσει περιορισμούς στις διάφορες δραστηριότητές του. Αυτή η δυνατότητα θα επιτρέψει στους γονείς να δίνουν στα παιδιά τους διαφορετικά χρονικά περιθώρια ανάλογα με την ημέρα της εβδομάδας, αν δηλαδή πρόκειται για τις καθημερινές ή τις ημέρες των διακοπών.

TikTok

Οι αλλαγές που «έρχονται» στο TikTok και ποιες χώρες αποφάσισαν να τις ακολουθήσουν

Οι νέες ρυθμίσεις θα επιτρέψουν στους γονείς να κάνουν «σίγαση» ειδοποιήσεων από την εφαρμογή: για παράδειγμα, οι χρήστες ηλικίας 13 έως 15 ετών δεν θα λαμβάνουν κανένα μήνυμα μετά τις 21:00 το βράδυ και όσοι είναι 16 έως 17 ετών, μετά τις 22:00μ.μ.

Τα νέα μέτρα θα ανακοινωθούν αφότου τόσο οι ΗΠΑ και ο Καναδάς όσο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισαν την απαγόρευση της εφαρμογής TikTok στα υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα για λόγους ασφαλείας. Οι Καναδοί εφάρμοσαν ήδη την απαγόρευση, ενώ στους Αμερικανούς κυβερνητικούς υπαλλήλους δόθηκε προθεσμία 30 ημερών για τη διαγραφή της εφαρμογής από τα υπηρεσιακά κινητά τηλέφωνα. Μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών ωστόσο η Γερμανία δεν θα ακολουθήσει μία αντίστοιχη πρακτική, καθώς η εφαρμογή δεν είναι καν εγκατεστημένη στις συσκευές των κυβερνητικών υπαλλήλων της.