Αν δεν μπορείς να πας στο φεγγάρι, τώρα το φεγγάρι έρχεται σε σένα, με την βοήθεια βέβαια της εικονικής πραγματικότητας. Το Ινστιτούτο Smithsonian δίνει ουσιαστικά την δυνατότητα στους επισκέπτες του να «περπατήσουν» στο φεγγάρι, μέσα από την έκθεση «Moonwalk», που έγινε σε συνεργασία με την Meta.

Το Smithsonian’s Arts and Industries Building on the National Mall θα δώσει στους επισκέπτες να φορέσουν ένα σετ μικροφώνου-ακουστικού Meta Quest 2 VR και να βιώσουν την αποστολή Apollo 11 του 1969 που έστειλε τον Neil Armstrong και τους συνεργάτες του στο φεγγάρι. Οι συμμετέχοντες θα τοποθετηθούν πρώτα στο διαστημόπλοιο Eagle και στη συνέχεια θα μπορούν να περπατήσουν στην επιφάνεια του φεγγαριού.

Η έκθεση «Moonwalk», που ξεκινά στις 4 Μαΐου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 6 Ιουνίου, έρχεται καθώς μουσεία σε όλο τον κόσμο διερευνούν τρόπους να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας για να αφηγηθούν ιστορίες και να αλληλεπιδράσουν με τους επισκέπτες. Το Smithsonian προωθεί το ανανεωμένο Arts and Industries Building, με το οποίο προσπαθεί να εξερευνήσει το μέλλον.

Θα μπορούν να «κλωτσήσουν τη σκόνη του φεγγαριού», να παρατηρήσουν το ρόβερ που περιπλανιέται στην επιφάνεια και να ακούσουν τις πραγματικές συνομιλίες των αστροναυτών. Βέβαια, θα μπορούν να απολαύσουν και τη θέα από την Σελήνη. Η εμπειρία είναι άκρως ρεαλιστική.

«Μπορείτε κυριολεκτικά να περπατήσετε και να κοιτάξετε και να δείτε το σεληνιακό αμαξάκι δίπλα σας και να κοιτάξετε κάτω και να δείτε τους βράχους και να κοιτάξετε τον ορίζοντα», λέει η Rachel Goslins, διευθύντρια του Arts and Industries Building, τονίζοντας ότι μόνο οι αστροναύτες είχαν μέχρι σήμερα αυτήν την ευκαιρία.

Η Goslins τονίζει ότι το κτίριο και το Smithsonian έπαιξαν εδώ και καιρό έναν ρόλο στο να κάνουν την επιστήμη πιο φιλική προς τους ανθρώπους, όσο και στο να γνωρίσουν τη Γη και το διάστημα. «Υπάρχει απλώς μια πολύ μεγάλη συλλογή σαρωμένων αντικειμένων στα οποία είναι δυνατή η πρόσβαση μέσω της τεχνολογίας μας», λέει η Monica Arés, επικεφαλής της Meta Immersive Learning, μιαςπρωτοβουλίας που παρέχει χρηματοδότηση 150 εκατομμυρίων δολαρίων για project στο metaverse.

Διαβάστε επίσης στο intronews.gr:

Twitter: Μαζικές απενεργοποιήσεις λογαριασμών μετά την απόκτηση από τον Musk

Elon Musk: Το Twitter είναι ουσιαστικά δικό του – Στα 44 δισ. δολάρια η εξαγορά του

Το θετικό και το αρνητικό της εξαγοράς του Twitter από τον Musk: Ποιο μπορεί να επικρατήσει;