Η Τουρκία θα χορηγήσει, στις 27 Απριλίου, επίσημα το καθεστώς πυρηνικής εγκατάστασης στον πυρηνικό σταθμό του Ακούγιου, όπως ανακοίνωσε, την Τετάρτη (29/03), ο Πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στην Τουρκία (TRT), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε την ανακοίνωση κατά τη συνεδρίαση της ομάδας του κόμματός του, Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK) στην Άγκυρα.

Επίσης, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεσμεύτηκε να ολοκληρώσει τις μόνιμες κατοικίες στις περιοχές, που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ στις 6 Φεβρουαρίου, και διαβεβαίωσε ότι θα καταβάλει προσπάθειες που θα διασφαλίσουν ότι η ζωή στη νοτιοανατολική Τουρκία θα επανέλθει στην κανονικότητα.

Επιπλέον, ο ίδιος δεσμεύτηκε να ανακοινώσει «καλά νέα» στις 20 Απριλίου, κατά τη διάρκεια «της τελετής μεταφοράς του φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας στο Φίλιος». Χαρακτηριστικά, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε: «Τον επόμενο μήνα, δηλαδή τον Απρίλιο, θα μοιραστούμε με το έθνος μας τη χαρά των πολλών αξιόλογων έργων της αμυντικής μας βιομηχανίας: Από το “Hurjet” έως το “TCG Anadolu”».

Ποια έργα της αμυντικής βιομηχανίας θα παρουσιάσει ο Ερντογάν

Το “Hurjet” είναι ένα εγχώριας παραγωγής εκπαιδευτικό και ελαφρύ επιθετικό αεροσκάφος, σχεδιασμένο για να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο, χρησιμοποιώντας ανώτερα χαρακτηριστικά. Εν τω μεταξύ, το “TCG Anadolu” θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στην Τουρκία.

Photo credits: Shutterstock