Επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς του επικεφαλής των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, στον Βρετανό πρωθυπουργό για την πολιτικά απρεπή απόφαση του τελευταίου να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Έλληνα ομόλογό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Ο Ρίσι έχει τρελαθεί με την Ελλάδα. Έχει προκαλέσει πλήρη διπλωματική κατάρρευση.», δήλωσε ο Κιρ Στάρμερ στην ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν στο βρετανικό Κοινοβούλιο την ώρα που ο επικεφαλής των Εργατικών πήρε τον λόγο κατακεραυνώνοντας τον Συντηρητικό πρωθυπουργό της χώρας.

Mε αφορμή τη διπλωματική κόντρα Σούνακ-Μητσοτάκη όταν στο παρά πέντε η κυβέρνηση του Λονδίνου ακύρωσε τη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στη βρετανική πρωτεύουσα, η πολιτική συντάκτρια του «Sky News», Μπεθ Ρίγκμπι, ανέδειξε στα social media τις επιθετικές δηλώσεις του Κιρ Στάρμερ σε βάρος του επικεφαλής των Συντηρητικών.

«Η ελληνική κυβέρνηση είναι έξαλλη», τόνισε ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της βρετανικής αντιπολίτευσης, στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής συνεδρίασης στη βουλή των Κοινοτήτων.

Ο Στάρμερ εξήρε επίσης την πολύ καλή δουλειά της χώρας μας για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης προσθέτοντας επίσης ότι θα μπορούσε η πατρίδα του να επωφεληθεί από το ελληνικό μοντέλο (το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί), σχολιάζει η πολιτική συντάκτρια του Sky News.