Μπορεί να είχε καταδικαστεί για εμπορία ναρκωτικών. Μπορεί να ήταν έγκλειστος στη φυλακή. Αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε να έχει  ερωτική δραστηριότητα. Ο λόγος για τον 25χρονο, Χάρι Πούλεν που είναι έγκλειστος στις φυλακές της Βρετανίας, αλλά διατηρούσε ταυτόχρονα ερωτικές σχέσεις κάνοντας μάλιστα και τηλεφωνικό σεξ με μια υπάλληλο των φυλακών.

Πως τα είχε καταφέρει;

Απειλώντας την σωματική ακεραιότητα της οικογένειας της ο Πούλεν κατόρθωσε να αναγκάσει την 26χρονη υπάλληλο του σωφρονιστικού καταστήματος, Ρουθ Σμάιλο να κάνει μαζί του τηλεφωνικό σεξ. Αυτό συνέβη μεταξύ του Δεκεμβρίου του 2020 και του Απριλίου του 2021.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Daily Mail, Πούλεν είχε σχέσεις και με άλλη μία υπάλληλο, την 25χρονη νοσοκόμα Ελίζ Μέι Χιμπς, που εργαζόταν στην ίδια φυλακή.

Η μέθοδος του Πούλεν και με τις δύο γυναίκες ήταν η ίδια: Aπειλές εναντίον των ίδιων και των οικογενειών τους.

Η Χιμπς επικοινωνούσε με τον Πούλεν μέσω Instagram και ενός κοινού γνωστού. Ο 25χρονος είχε καταφέρει μάλιστα να έχει στη φυλακή στα κρυφά ένα iPhone.

Οι νομικοί της Χιμπς υποστήριξαν ότι ο Πούλεν ήταν εξαιρετικά χειριστικός άνθρωπος και πως ίδια ήταν «νέα, άπειρη και ευάλωτη στην επιρροή του κρατούμενου που ήθελε να την εκμεταλλευτεί». Η ίδια αναγκάστηκε να παραιτηθεί τελικά από τη φυλακή τον Ιούλιο του 2021 και συνελήφθη μία εβδομάδα αργότερα. Στην αστυνομία παραδέχτηκε ότι είχε σχέσεις με τον κατάδικο αλλά και ότι την είχε απειλήσει οπότε φοβόταν να διακόψει μαζί του. «Με απείλησε πολλές φορές. Έλεγε ότι γνωρίζει τη διεύθυνσή μου, ότι θα μου ανατινάξει το αυτοκίνητο και θα σκοτώσει τις γάτες μου», έλεγε η Χιμπς.

Στα τηλεφωνήματα μεταξύ τους μιλούσαν για τον σύντροφο της Χιμπς και πώς ο Πούλεν ήθελε να έχει η νοσοκόμα σχέση μαζί του. Έλεγε ότι την αγαπά, η Χιμπς όμως υποστηρίζει ότι ποτέ δεν είχαν ερωτικές επαφές.

Το δικαστήριο έκρινε ότι η Χιμπς προχώρησε στη σχέση παρά το ότι γνώριζε ότι θα ήταν λάθος. Η ίδια ισχυρίστηκε ότι φοβόταν να αναφέρει τη χειριστική συμπεριφορά του Πούλεν γιατί όταν είχε προσπαθήσει να καταγγείλει άλλες καταστάσεις στη φυλακή, οι συνάδελφοί της την είχαν απαξιώσει.

Αν και η υπάλληλο του σωφρονιστικού καταστήματος, Ρουθ Σμάιλο τελικά απαλλάχθηκε, οι επιπτώσεις για τη Χιμπς ήταν βαρύτερες. Η νοσοκόμα φυλακίστηκε για έξι μήνες ενώ διαγράφηκε από τα επαγγελματικά μητρώα για έναν χρόνο εξαιτίας των σχέσεων που είχε με τον κρατούμενο.

Πάντως, ο Πούλεν μεταφέρθηκε τελικά σε άλλη φυλακή.